Верига от любими рецепти
Пържена риба със сусамена коричка и азиатска салата от краставици

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от треска филе от треска
(по ок. 120 g всяка)
4
червен лук червен лук1 глави глава
краставици краставица2
соев сос соев сос3 - 4 с.л. с.л.
люти чушки люта чушка
(малко, червено чушле)
1
олио олио4 с.л. с.л.
лайм лайм
(сока)
1
кафява тръстикова захар кафява тръстикова захар2 ч.л. ч.л.
сол сол
сусам сусам30 g g

Пържена риба със сусамена коричка и азиатска салата от краставици

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Размрази рибните филета.

2. Обели лука и го нарежи на фини ивици. Обели краставиците и ги рендосай по дължина на тънки шайби. Смеси ги с лука.

3. Разбъркай заедно 1 с. л. соев сос и половината сок от лайм и ги остави настрана.

4. Почисти чушлето, отстрани семките и го накълцай. Разбъркай го с останалия соев сос, другата половина от сока от лайм, 2 с.л. рапично олио, захарта и солта и подправи. Добави краставиците, разбъркай и остави настрана.

5. Изсипи сусама в чиния. Измий и подсуши рибните филета и нарежи всяко от тях напречно на приблизително 4 ивици. Залей ги със сместа от соев сос и сок от лайм и ги потопи от едната страна в сусама, като притискаш леко.

6. Запържи рибата в останалото олио за ок. 3 min от всяка страна. Гарнирай със салатата. Ястието си подхожда с бял хляб или печени картофи.