
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от треска
филе от треска (по ок. 120 g всяка) | 4 | ||
червен лук червен лук | 1 глави глава | ||
краставици краставица | 2 | ||
соев сос соев сос | 3 - 4 с.л. с.л. | ||
люти чушки
люта чушка (малко, червено чушле) | 1 | ||
олио олио | 4 с.л. с.л. | ||
лайм
лайм (сока) | 1 | ||
кафява тръстикова захар кафява тръстикова захар | 2 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
сусам сусам | 30 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПържена риба със сусамена коричка и азиатска салата от краставици
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размрази рибните филета.
2. Обели лука и го нарежи на фини ивици. Обели краставиците и ги рендосай по дължина на тънки шайби. Смеси ги с лука.
3. Разбъркай заедно 1 с. л. соев сос и половината сок от лайм и ги остави настрана.
4. Почисти чушлето, отстрани семките и го накълцай. Разбъркай го с останалия соев сос, другата половина от сока от лайм, 2 с.л. рапично олио, захарта и солта и подправи. Добави краставиците, разбъркай и остави настрана.
5. Изсипи сусама в чиния. Измий и подсуши рибните филета и нарежи всяко от тях напречно на приблизително 4 ивици. Залей ги със сместа от соев сос и сок от лайм и ги потопи от едната страна в сусама, като притискаш леко.
6. Запържи рибата в останалото олио за ок. 3 min от всяка страна. Гарнирай със салатата. Ястието си подхожда с бял хляб или печени картофи.