
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
замразени филета риба
замразени филета риба (бяла риба) | 4 | ||
леща леща | 100 g g | ||
моркови морков | 200 g g | ||
целина целина | 250 g g | ||
пресен лук пресен лук | 1 връзка връзка | ||
краве масло краве масло | 3 - 4 с.л. с.л. | ||
круши
круша (узрели) | 250 g g | ||
мед мед | 2 - 3 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
мащерка мащерка | 0,5 ч.л. ч.л. | ||
бял балсамов оцет бял балсамов оцет | 2 с.л. с.л. | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПържена риба върху салата от леща
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Остави за една нощ зелената леща покрита в студена вода, за да омекне.
2. Размрази рибните филета в деня, в който ще готвиш. Излей водата от лещата и сипи прясна, така че да я покрие. Добави дафиновия лист и мащерката, кипни я и вари под капак 10 - 15 min до омекване.
3. Обели морковите и ги нарежи на ивици. Нарежи селърито на фини шайбички, а зеления лук - на колелца. Запържи за 3 min морковите в 1 - 2 с. л. сгорещено масло.
4. Добави целината и лука и задушавай още ок. 5 min. Подправи с оцета, солта, черния пипер и меда. Остави лещата да се отцеди, добави я и разбъркай.
5. Измий и подсуши рибата, овкуси я със солта и черния пипер и я изпържи до хрупкавост в останалото сгорещено масло. Пържи най-напред 4 min от страната с кожата. Обърни рибата и пържи още 4 - 6 min в зависимост от дебелината на филетата.
6. Обели крушите, отстрани им семките, нарежи ги на ситно и преди сервиране ги добави в салатата. Разпредели рибата отгоре.
Съвет:
Ако не накиснеш предварително лещата, времето за готвене се удължава с ок. 35 - 40 min.