Верига от любими рецепти
Пържена риба върху салата от леща

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

замразени филета риба замразени филета риба
(бяла риба)
4
леща леща100 g g
моркови морков200 g g
целина целина250 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
краве масло краве масло3 - 4 с.л. с.л.
круши круша
(узрели)
250 g g
мед мед2 - 3 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
мащерка мащерка0,5 ч.л. ч.л.
бял балсамов оцет бял балсамов оцет2 с.л. с.л.
дафинови листа дафинов лист1

Пържена риба върху салата от леща

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Остави за една нощ зелената леща покрита в студена вода, за да омекне.

2. Размрази рибните филета в деня, в който ще готвиш. Излей водата от лещата и сипи прясна, така че да я покрие. Добави дафиновия лист и мащерката, кипни я и вари под капак 10 - 15 min до омекване.

3. Обели морковите и ги нарежи на ивици. Нарежи селърито на фини шайбички, а зеления лук - на колелца. Запържи за 3 min морковите в 1 - 2 с. л. сгорещено масло.

4. Добави целината и лука и задушавай още ок. 5 min. Подправи с оцета, солта, черния пипер и меда. Остави лещата да се отцеди, добави я и разбъркай.

5. Измий и подсуши рибата, овкуси я със солта и черния пипер и я изпържи до хрупкавост в останалото сгорещено масло. Пържи най-напред 4 min от страната с кожата. Обърни рибата и пържи още 4 - 6 min в зависимост от дебелината на филетата.

6. Обели крушите, отстрани им семките, нарежи ги на ситно и преди сервиране ги добави в салатата. Разпредели рибата отгоре.

Съвет:
Ако не накиснеш предварително лещата, времето за готвене се удължава с ок. 35 - 40 min.