
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
паста
паста (панцероти или равиоли) | 2 опаковки опаковка | ||
маслиново масло маслиново масло | 3 с.л. с.л. | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
моркови морков | 150 g g | ||
целина целина | 150 g g | ||
зелен фасул зелен фасул | 100 g g | ||
вода вода | 250 ml ml | ||
сол сол | 1 ч.л. ч.л. | ||
боб
боб (бял) | 1 консерви консерва | ||
доматен сос доматен сос | 250 ml ml | ||
бял балсамов оцет бял балсамов оцет | 2 - 4 с.л. с.л. | ||
босилек босилек | 2 стръка стрък | ||
овче сирене овче сирене | 60 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПържени панцероти със зеленчукова супа
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Изпържваме прясната паста в маслиново масло.
Измиваме, почистваме и режем на кубчета морковите и целината. Нарязваме на третини зеления фасул и отцеждаме белия боб.
Загряваме 1 с.л. маслиново масло в тенджерка и задушаваме лука и чесъна в нея. Добавяме зеления фасул и деглазираме с вода и сол. Изчакваме да заври и оставяме да къкри 5 min. Добавяме доматения сос и останалите зеленчуци и готвим още 3 – 5 min. Подправяме на вкус със сол, черен пипер и оцет.
Подреждаме пастата в дълбоки чинии и добавяме от супата. Поръсваме с пресен босилек и ситно настъргано сирене Пекорино.