Верига от любими рецепти
Пържени панцероти със зеленчукова супа

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

паста паста
(панцероти или равиоли)
2 опаковки опаковка
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
лук лук1 глави глава
чесън чесън1 скилидки скилидка
моркови морков150 g g
целина целина150 g g
зелен боб зелен боб100 g g
вода вода250 ml ml
сол сол1 ч.л. ч.л.
боб боб
(бял)
1 консерви консерва
доматен сос доматен сос250 ml ml
бял балсамов оцет бял балсамов оцет2 - 4 с.л. с.л.
босилек босилек2 стръка стрък
овче сирене овче сирене
(Пекорино)
60 g g

Пържени панцероти със зеленчукова супа

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(4)

Начин на приготвяне

Изпържваме прясната паста в маслиново масло.

Измиваме, почистваме и режем на кубчета морковите и целината. Нарязваме на третини зеления фасул и отцеждаме белия боб.

Загряваме 1 с.л. маслиново масло в тенджерка и задушаваме лука и чесъна в нея. Добавяме зеления фасул и деглазираме с вода и сол. Изчакваме да заври и оставяме да къкри 5 min. Добавяме доматения сос и останалите зеленчуци и готвим още 3 – 5 min. Подправяме на вкус със сол, черен пипер и оцет.

Подреждаме пастата в дълбоки чинии и добавяме от супата. Поръсваме с пресен босилек и ситно настъргано сирене Пекорино.