Верига от любими рецепти
Пържени парченца от треска с картофи, тиквички и майонеза

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

треска треска
(замразена)
600 g g
тиквички тиквичка2 бр. бр.
картофи картоф
(дребни с тънка кора)
800 g g
див лук див лук1 връзка връзка
праз лук праз лук300 g g
олио олио2 с.л. с.л.
майонеза майонеза5 с.л. с.л.
бял винен оцет бял винен оцет1 с.л. с.л.
черен пипер черен пипер
захар захар
сол сол

Пържени парченца от треска с картофи, тиквички и майонеза

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(7)

Начин на приготвяне

Загряваме предварително фурната според указанията на опаковката на рибата.

За да приготвим соса, измиваме дивия лук, подсушаваме и фино го нарязваме. Разбъркваме с майонезата и оцета. Подправяме със захар, сол и черен пипер и оставяме настрана.

След това измиваме добре картофите и ги сваряваме във вряща подсолена вода за около 20 min.

Междувременно почистваме и измиваме тиквичките, разполовяваме ги по дължина и разрязваме на филийки. Също така почистваме, измиваме праза и го нарязваме на фини кръгчета.

Загряваме олиото в тиган, запържваме тиквичките за около 2 min, като ги обръщаме, за да не загорят. Добавяме праза и запържваме за още 2 min. Подправяме със сол и черен пипер.

Запичаме рибата във фурната според инструкциите на опаковката.

Щом е готова, отцеждаме картофите и сервираме със зеленчуците печената риба и соса.