
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПържени парченца от треска с картофи, тиквички и майонеза
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме предварително фурната според указанията на опаковката на рибата.
За да приготвим соса, измиваме дивия лук, подсушаваме и фино го нарязваме. Разбъркваме с майонезата и оцета. Подправяме със захар, сол и черен пипер и оставяме настрана.
След това измиваме добре картофите и ги сваряваме във вряща подсолена вода за около 20 min.
Междувременно почистваме и измиваме тиквичките, разполовяваме ги по дължина и разрязваме на филийки. Също така почистваме, измиваме праза и го нарязваме на фини кръгчета.
Загряваме олиото в тиган, запържваме тиквичките за около 2 min, като ги обръщаме, за да не загорят. Добавяме праза и запържваме за още 2 min. Подправяме със сол и черен пипер.
Запичаме рибата във фурната според инструкциите на опаковката.
Щом е готова, отцеждаме картофите и сервираме със зеленчуците печената риба и соса.