
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цяло пиле
цяло пиле (ок. 1,3 kg) | 1 | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
слънчогледово олио слънчогледово олио | 6 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
табаско
табаско (по желание) | 1 - 2 капки капка | ||
лют червен пипер лют червен пипер | 2 ч.л. ч.л. | ||
брашно брашно | 150 g g | ||
олио
олио (за фритюрник) | 2 l l |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПържено пиле по южняшки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий пилето, подсуши го и го нарежи на 6 - 8 части. Обели чесъна, пресовай го и го разбъркай със слънчогледовото олио, солта и соса Табаско. Оваляй в сместа парчетата пиле от всички страни и ги остави покрити на хладно за най -малко 2 h.
2. Смеси брашното с червения пипер и с 1 - 2 ч.л. сол и изсипи сместа в плитка чиния. Остави парчетата пиле да се отцедят и ги оваляй в панировката, като леко притискаш. Остави на хладно.
3. Загрей олиото във фритюрник или в голяма тенджера, докато по дръжката на потопена в него дървена готварска лъжица започнат да се изкачват мехурчета. Пускай парчетата пиле на порции в горещото олио и пържи според размера им за 12 - 20 min, докато станат хрупкави. Остави ги върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
Съвет: Пърженото пиле си подхожда със салата Цезар.