Верига от любими рецепти
Пъстърва на фурна с гарнитура от бял боб

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пъстърва пъстърва2
боб боб
(бял)
1 консерви консерва
домати домат1
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
спанак спанак100 g g
червени чушки червена чушка
(печена)
1
олио олио30 - 40 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Пъстърва на фурна с гарнитура от бял боб

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(18)

Начин на приготвяне

Почистената риба овкусяваме със сол, черен пипер и малко олио, след което я увиваме в листата спанак.

Печем на 180° С за 20 min и оставяме да почине за 5 min преди поднасяне.

Режем лука на ситно и го запържваме в малко олио. Добавяме чесъна и домата, обелен и нарязан на кубчета, и задушаваме, докато водата му се изпари. Прибавяме чушката, а след минута и боба.

Наливаме ½ ч.ч. вода или зеленчуков бульон и овкусяваме със сол и черен пипер.

Готвим още 7 - 8 min на умерен огън, след което поднасяме рибата върху канапе от боба.