
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Пъстърва на фурна с гарнитура от бял боб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистената риба овкусяваме със сол, черен пипер и малко олио, след което я увиваме в листата спанак.
Печем на 180° С за 20 min и оставяме да почине за 5 min преди поднасяне.
Режем лука на ситно и го запържваме в малко олио. Добавяме чесъна и домата, обелен и нарязан на кубчета, и задушаваме, докато водата му се изпари. Прибавяме чушката, а след минута и боба.
Наливаме ½ ч.ч. вода или зеленчуков бульон и овкусяваме със сол и черен пипер.
Готвим още 7 - 8 min на умерен огън, след което поднасяме рибата върху канапе от боба.