Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пъстърва пъстърва | 2 | |
боб
боб (бял) | 1 консерви консерва | |
домати домат | 1 | |
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
спанак спанак | 100 g g | |
червени чушки
червена чушка (печена) | 1 | |
олио олио | 30 - 40 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПъстърва на фурна с гарнитура от бял боб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистената риба овкусяваме със сол, черен пипер и малко олио, след което я увиваме в листата спанак.
Печем на 180° С за 20 min и оставяме да почине за 5 min преди поднасяне.
Режем лука на ситно и го запържваме в малко олио. Добавяме чесъна и домата, обелен и нарязан на кубчета, и задушаваме, докато водата му се изпари. Прибавяме чушката, а след минута и боба.
Наливаме ½ ч.ч. вода или зеленчуков бульон и овкусяваме със сол и черен пипер.
Готвим още 7 - 8 min на умерен огън, след което поднасяме рибата върху канапе от боба.