
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПъстърва в гювеч, приготвена с лук, печен домат и девесил
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме, филетираме и посоляваме пъстървата. Нарязваме я на големи жулиени. Запечатваме я от всяка страна за 2 - 3 min на добре загрят тиган.
Във фурна на 200° C изпичаме целите домати, чушка, лук и нарязания на големи кубчета морков за около 10 min. Изваждаме, обелваме и нарязваме на едро.
В тенджера сипваме олиото и зеленчуците, овкусяваме със сол, черен и червен пипер, чесън, девесил и прибавяме сварените картофи, нарязани на кубчета. Варим заедно със зеленчуковия бульон за 20 min.
Прехвърляме сместа в гювеч или стъклена форма за печене с капак. Добавяме рибата. Печем във фурна на 200° C за 30 min.
Поднасяме със ситно нарязан пресен девесил и магданоз.