Верига от любими рецепти
Пъстърва в гювеч,  приготвена с лук, печен домат и девесил – по рецепта на шеф Манчев

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Празнична пъстърва, подходяща за Цветница. За по-автентичен вкус можеш да приготвиш рецептата в глинен гювеч, а ако не разполагаш с такъв – всеки стъклен съд за печене с капак ще свърши работа.

Съставки

пъстърва пъстърва2 бр. бр.
лук лук250 g g
домати домат200 g g
червени чушки червена чушка100 g g
моркови морков50 g g
картофи картоф100 g g
девесил девесил
(пресен)
0,25 връзка връзка
магданоз магданоз
(пресен)
0,25 връзка връзка
чесън чесън2 скилидки скилидка
червен пипер червен пипер
(пушен)
3
олио олио100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
сол сол5 g g
черен пипер черен пипер5 g g

Пъстърва в гювеч, приготвена с лук, печен домат и девесил

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(10)

Начин на приготвяне

Почистваме, филетираме и посоляваме пъстървата. Нарязваме я на големи жулиени. Запечатваме я от всяка страна за 2 - 3 min на добре загрят тиган.
Във фурна на 200° C изпичаме целите домати, чушка, лук и нарязания на големи кубчета морков за около 10 min. Изваждаме, обелваме и нарязваме на едро.
В тенджера сипваме олиото и зеленчуците, овкусяваме със сол, черен и червен пипер, чесън, девесил и прибавяме сварените картофи, нарязани на кубчета. Варим заедно със зеленчуковия бульон за 20 min.
Прехвърляме сместа в гювеч или стъклена форма за печене с капак. Добавяме рибата. Печем във фурна на 200° C за 30 min.
Поднасяме със ситно нарязан пресен девесил и магданоз.