Верига от любими рецепти
Пъстра лятна салата с печени патладжани, натрошено сирене и орехи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

патладжан патладжан1 бр. бр.
домати домат
(розов)
1 бр. бр.
краставици краставица1 бр. бр.
зелени чушки зелена чушка1 бр. бр.
червени чушки червена чушка1 бр. бр.
червен лук червен лук1 глави глава
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
краве сирене краве сирене50 g g
орехи орех20 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
балсамов оцет балсамов оцет1 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло2,01 с.л. с.л.
сол сол

Пъстра лятна салата с печени патладжани, натрошено сирене и орехи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(29)

Начин на приготвяне

Включваме фурната да загрява на 200° С. Обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета с големина около 1 cm. Прехвърляме ги в плитка тава, прибавяме наситнената скилидка чесън, малко сол и  маслиново масло и разбъркваме. Запичаме за 15 – 20 min, докато кубчетата патладжан придобият добър загар.
Изваждаме ги от фурната и ги оставяме да се охладят.
През това време нарязваме доматите, краставиците и лука на кубчета. Поставяме ги в подходяща купа. Прибавяме към тях нарязаните на лентички червена и зелена чушка, както и наситнения магданоз.
Накрая добавяме охладения патладжан.
Овкусяваме салатата с балсамовия оцет, маслиново масло и сол на вкус.
Поръсваме с натрошеното сирене и едро накълцаните орехи.