Верига от любими рецепти
Паеля с морски дарове и чоризо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лук лук1 глави глава
чесън чесън1 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
ориз за паеля ориз за паеля200 g g
червени чушки червена чушка1 бр. бр.
чоризо чоризо200 g g
замразени скариди замразени скариди
(червени бланширани)
250 g g
миди мида
(мариновани)
400 g g
шафран шафран1 щипки щипка
грах грах150 g g
калмари калмар
(в панировка)
300 g g

Паеля с морски дарове и чоризо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(29)

Начин на приготвяне

Задушаваме лука и чесъна в маслиновото масло. Добавяме ориза и заливаме с около 400 ml бульон.

Добавяме червената чушка, нарязана на ситно, заедно с чоризото, скаридите, мидите, шафрана и грахта. Оставяме да къкри на слаб огън до пълна готовност на ориза.

Приготвяме калмарите според указанията на опаковката и ги подреждаме върху паелята.