
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | ||
ориз за паеля ориз за паеля | 200 g g | ||
червени чушки червена чушка | 1 бр. бр. | ||
чоризо чоризо | 200 g g | ||
замразени скариди
замразени скариди (червени бланширани) | 250 g g | ||
миди
мида (мариновани) | 400 g g | ||
шафран шафран | 1 щипки щипка | ||
грах грах | 150 g g | ||
калмари
калмар (в панировка) | 300 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПаеля с морски дарове и чоризо
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Задушаваме лука и чесъна в маслиновото масло. Добавяме ориза и заливаме с около 400 ml бульон.
Добавяме червената чушка, нарязана на ситно, заедно с чоризото, скаридите, мидите, шафрана и грахта. Оставяме да къкри на слаб огън до пълна готовност на ориза.
Приготвяме калмарите според указанията на опаковката и ги подреждаме върху паелята.