Верига от любими рецепти
Паеля със заешко и скариди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цял заек цял заек400 g g
скариди скарида500 g g
маслиново масло маслиново масло5 с.л. с.л.
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
краве масло краве масло60 g g
червени чушки червена чушка1
зелени чушки зелена чушка1
домати домат2
грах грах150 g g
ориз ориз
(за паеля)
200 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 - 600 ml ml
шафран шафран1 ч.л. ч.л.
лимони лимон1
магданоз магданоз1 връзка връзка
мащерка мащерка1 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Паеля със заешко и скариди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(5)

Начин на приготвяне

Обезкостяваме бутчетата на заека (от останалото месо можем да приготвим заешка супа) и начукваме месото, за да стане по-фино. Нарязваме го на кубчета и овкусяваме със сол и черен пипер. Загрявамемаслиново масло в голям тиган и запържваме месото. Междувременно нарязваме зеленчуците на ситно и след като месото се запържи, го изваждаме и слагаме в тигана зеленчуците. Когато омекнат, към зеленчуците прибавяме ориза, бъркаме, докато се запържи добре, и започваме постепенно да прибавяме бульон, почти до готовност на ориза. Слагаме шафрана, след което прибавяме измитите и почистени скариди, отцедения грах, заешкото месо и доливаме още малко бульон. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме ястието да къкри още 15 min.

Сервираме паелята с накълцания магданоз, резен лимон и аранжираме с прясна мащерка.