
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско месо за готвене свинско месо за готвене | 600 g g | ||
моркови морков | 2 | ||
тиквички тиквичка | 2 | ||
пушен кашкавал Скаморца пушен кашкавал Скаморца | 50 g g | ||
горгонзола горгонзола | 50 g g | ||
ементал ементал | 50 g g | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 200 ml ml | ||
кашкавал кашкавал | 100 g g | ||
жълтъци жълтък | 3 | ||
чесън чесън | 3 скилидки скилидка | ||
спанак спанак | 450 g g | ||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПалачинка със свинско месо и четири сирена
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме месото на малки кубчета и го сваряваме до омекване. Сваряваме една тиквичка и един морков по отделно и ги нарязваме на ситно. В тиган загряваме половината масло и слагаме месото, моркова, тиквичката, настърганите сирена без кашкавала, прибавяме 100 ml сметана и овкусяваме със сол и черен пипер. Готвим до сгъстяване.
Приготвяме сместа за палачинки, като разбиваме прясното мляко и яйцата и постепенно добавяме пресятото брашно и солта. Използваме масло за намазване на тигана, в който печем палачинките. Готовите палачинки пълним със сместа и навиваме. Подреждаме ги в съд за печене, а отделно в купа разбиваме жълтъците с останалата сметана и с тази смес заливаме палачинките. Отгоре настъргваме кашкавала и запичаме за 10 min в загрята на 200°С фурна.
Отделно нарязваме другите тиквичка и морков на полумесеци и ги задушаваме до омекване в останалото масло. Щом омекнат, прибавяме нарязания чесън и спанака, подправяме със сол и черен пипер и готвим още няколко минути.
Задушените зеленчуци сервираме като канапе и отгоре поставяме палачинката, разрязана надве.