Верига от любими рецепти
Палачинка със свинско месо и четири сирена

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
моркови морков2
тиквички тиквичка2
пушен кашкавал Скаморца пушен кашкавал Скаморца50 g g
сирене Горгонзола сирене Горгонзола50 g g
ементал ементал50 g g
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
кашкавал кашкавал100 g g
жълтъци жълтък3
чесън чесън3 скилидки скилидка
спанак спанак450 g g
черен пипер черен пипер

За палачинките

прясно мляко прясно мляко250 ml ml
яйца яйце3
брашно брашно100 g g
краве масло краве масло10 g g
сол сол щипки щипка

Палачинка със свинско месо и четири сирена

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(1)

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки кубчета и го сваряваме до омекване. Сваряваме една тиквичка и един морков по отделно и ги нарязваме на ситно. В тиган загряваме половината масло и слагаме месото, моркова, тиквичката, настърганите сирена без кашкавала, прибавяме 100 ml сметана и овкусяваме със сол и черен пипер. Готвим до сгъстяване.

Приготвяме сместа за палачинки, като разбиваме прясното мляко и яйцата и постепенно добавяме пресятото брашно и солта. Използваме масло за намазване на тигана, в който печем палачинките. Готовите палачинки пълним със сместа и навиваме. Подреждаме ги в съд за печене, а отделно в купа разбиваме жълтъците с останалата сметана и с тази смес заливаме палачинките. Отгоре настъргваме кашкавала и запичаме за 10 min в загрята на 200°С фурна.

Отделно нарязваме другите тиквичка и морков на полумесеци и ги задушаваме до омекване в останалото масло. Щом омекнат, прибавяме нарязания чесън и спанака, подправяме със сол и черен пипер и готвим още няколко минути.

Задушените зеленчуци сервираме като канапе и отгоре поставяме палачинката, разрязана надве.