Верига от любими рецепти
Палачинки от спелта с боровинки и извара

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

яйца яйце1
прясно мляко прясно мляко150 ml ml
газирана вода газирана вода150 ml ml
рапично олио рапично олио3 - 4 с.л. с.л.
брашно от спелта брашно от спелта
(тип 630)
125 g g
сол сол1 щипки щипка
кафява захар кафява захар30 g g
лешници лешник25 g g
извара извара
(20% масленост)
250 g g
мед мед40 g g
боровинки боровинка300 g g

Палачинки от спелта с боровинки и извара

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(4)

Начин на приготвяне

Разбий яйцето, прясното мляко, газираната вода и една ч.л. рапично олио. Смеси брашното, солта и захарта в купа. Добавяй малко по малко яйчено-млечната смес и бъркай, докато се получи гладко тесто. Остави го покрито за 20 min да почине.

Междувременно запечи леко лешниците в тиган без мазнина. Остави ги да изстинат и ги накълцай. Разбъркай изварата и меда. Измий боровинките и ги остави да се отцедят. Разбъркай 250 g боровинки с изварата с движения отдолу нагоре.

В сгорещено олио в тиган с незалепващо покритие изпържи от тестото една след друга 4 тънки палачинки за 1 - 2 min от всяка страна. Постави във всяка палачинка 1/4 от изварата с боровинки, поръси с лешници, прегъни палачинките и ги гарнирай с останалите боровинки.

Съвет:
Можеш да използваш и замразени боровинки, като предварително ги размразиш и отцедиш добре.