
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
тикви Хокайдо тиква Хокайдо | 750 g g | ||
пресен лук пресен лук | 1 стръка стрък | ||
корени от джинджифил корен от джинджифил | 1 бр. бр. | ||
яйца яйце | 2 | ||
брашно брашно | 3 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
канела канела | 0,25 ч.л. ч.л. | ||
олио олио | |||
извара
извара (40%) | 250 g g | ||
мед мед | 2 - 3 ч.л. ч.л. | ||
лимони
лимон (настърганата кора) | |||
круши
круша (узрели) | 2 |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПалачинки от тиква и джинджифил с крушова извара
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме тиквата, разрязваме я на две, отстраняваме семките и воднистата среда. Месестата част настъргваме не много фино. Почистваме зеления лук, обелваме джинджифила и ги накълцваме на ситно. Смесваме лука, джинджифила, тиквата, яйцата и брашното и овкусяваме със солта и канелата.
2. В малко количество сгорещено олио пържим една след друга 12 малки хрупкави палачинки по около 3 min от всяка страна. Оставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината, а след това ги държим на топло.
3. Междувременно разбъркваме изварата с меда. Обелваме крушите, отстраняваме семките и ги нарязваме на фини кубчета. Разбъркваме с изварата и сервираме към палачинките.