Верига от любими рецепти
Палачинки от тиква и джинджифил с крушова извара

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тикви Хокайдо тиква Хокайдо750 g g
пресен лук пресен лук1 стръка стрък
корени от джинджифил корен от джинджифил1 бр. бр.
яйца яйце2
брашно брашно3 с.л. с.л.
сол сол
канела канела0,25 ч.л. ч.л.
олио олио
извара извара
(40%)
250 g g
мед мед2 - 3 ч.л. ч.л.
лимони лимон
(настърганата кора)
круши круша
(узрели)
2

Палачинки от тиква и джинджифил с крушова извара

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(6)

Начин на приготвяне

1. Обелваме тиквата, разрязваме я на две, отстраняваме семките и воднистата среда. Месестата част настъргваме не много фино. Почистваме зеления лук, обелваме джинджифила и ги накълцваме на ситно. Смесваме лука, джинджифила, тиквата, яйцата и брашното и овкусяваме със солта и канелата.

2. В малко количество сгорещено олио пържим една след друга 12 малки хрупкави палачинки по около 3 min от всяка страна. Оставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината, а след това ги държим на топло.

3. Междувременно разбъркваме изварата с меда. Обелваме крушите, отстраняваме семките и ги нарязваме на фини кубчета. Разбъркваме с изварата и сервираме към палачинките.