
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
яйца яйце | 2 | ||
прясно мляко прясно мляко | 300 ml ml | ||
брашно брашно | 125 g g | ||
захар захар | 50 g g | ||
ванилова захар ванилова захар | 1 пакетчета пакетче | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
сушени кайсии сушени кайсии | 200 g g | ||
бяло вино
бяло вино (ризлинг) | 100 ml ml | ||
мед
мед (горски) | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
нишесте нишесте | 1 ч.л. ч.л. | ||
краве масло краве масло | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
пудра захар
пудра захар (за поръсване) | |||
ванилов сладолед ванилов сладолед | 4 топки топка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПалачинки с кайсии и ванилов сладолед
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разбий яйцата и прясното мляко. Смеси брашното, захарта, ваниловата захар и солта и разбий с яйчено-млечната смес до гладкост. Остави да почине 20 min.
За пълнежа нарежи кайсиите на кубчета и ги кипни с бялото вино и 200 ml вода. Остави под капак да къкри ок. 6 min, докато плодовете омекнат. Ако е необходимо, добави още малко вода. Подслади с мед. Разбъркай нишестето в малко вода и сгъсти малко с него кайсиите.
Загрей малко масло в тиган с незалепващо покритие. Приготви в него от тестото една след друга 4 тънки палачинки - за 1 - 2 min от всяка страна. Напълни палачинките с кайсии и ги навий. Наръси отгоре пудра захар и сервирай с по една топка ванилов сладолед.
Съвет:
Ако палачинките са предназначени за деца, замести виното и водата с прасковен нектар.