Верига от любими рецепти
Палачинки с кайсии и ванилов сладолед

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

яйца яйце2
прясно мляко прясно мляко300 ml ml
брашно брашно125 g g
захар захар50 g g
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
сол сол1 щипки щипка
сушени кайсии сушени кайсии200 g g
бяло вино бяло вино
(ризлинг)
100 ml ml
мед мед
(горски)
1 - 2 с.л. с.л.
нишесте нишесте1 ч.л. ч.л.
краве масло краве масло2 - 3 с.л. с.л.
пудра захар пудра захар
(за поръсване)
ванилов сладолед ванилов сладолед4 топки топка

Палачинки с кайсии и ванилов сладолед

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(4)

Начин на приготвяне

Разбий яйцата и прясното мляко. Смеси брашното, захарта, ваниловата захар и солта и разбий с яйчено-млечната смес до гладкост. Остави да почине 20 min.

За пълнежа нарежи кайсиите на кубчета и ги кипни с бялото вино и 200 ml вода. Остави под капак да къкри ок. 6 min, докато плодовете омекнат. Ако е необходимо, добави още малко вода. Подслади с мед. Разбъркай нишестето в малко вода и сгъсти малко с него кайсиите.

Загрей малко масло в тиган с незалепващо покритие. Приготви в него от тестото една след друга 4 тънки палачинки - за 1 - 2 min от всяка страна. Напълни палачинките с кайсии и ги навий. Наръси отгоре пудра захар и сервирай с по една топка ванилов сладолед.

Съвет:
Ако палачинките са предназначени за деца, замести виното и водата с прасковен нектар.