Верига от любими рецепти
Панирана пилешка руладина със сос „Беарнез“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешко филе пилешко филе650 g g
бекон бекон120 g g
кашкавал кашкавал80 - 100 g g
аспержи аспержи4 - 5
чесън чесън4 - 5 скилидки скилидка
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
брашно брашно150 - 200 g g
олио олио70 ml ml
тикви тиква600 g g
краве масло краве масло50 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

За соса:

жълтъци жълтък3
краве масло краве масло150 g g
лимонов сок лимонов сок5 - 6 капки капка
оцет оцет1 с.л. с.л.
естрагон естрагон1 щипки щипка
вода вода100 ml ml

Панирана пилешка руладина със сос „Беарнез“

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(7)

Начин на приготвяне

Пилешките филета разрязваме на две по дължина и по посока на влакната, след което ги изтъняваме с чук за месо през стреч фолио. Подправяме ги със сол и черен пипер и върху всяко парче от филето слагаме по парче бекон, аспержа, предварително сварена в подсолена вода до полуготовност, накълцана скилидка чесън и наситнен магданоз. Отгоре настъргваме кашкавал, след което навиваме филето равномерно на руло, като притискаме добре.

Овалваме руладините в брашно и ги запечатваме в много силно загрятото олио от всички страни до златисто. След това довършваме готвенето им, като ги слагаме да се пекат около 15 - 20 min в предварително загрята на 180°С фурна.Междувременно нарязваме тиквата на много малки кубчета и я сотираме в разтопеното масло. Подправяме със сол и черен пипер, доливаме бульона и оставяме да се задушава до готовност.

Накрая приготвяме соса. За целта в 100 ml вода слагаме естрагона и оцета и оставяме да заври, след което прецеждаме сока. На водна баня разбиваме жълтъците и към тях прибавяме отцедената течност, след което на тънка струя доливаме и разтопеното масло. Всичко това правим на водна баня при непрекъснато разбиване. Най-накрая в сместа капваме няколко капки прясно изцеден лимонов сок и разбъркваме добре.

Как да сервираме
Поднасяме руладината, разрязана на слайсове, с гарнитура от сотирана тиква и полята обилно със сос „Беарнез“. Допълваме със совиньон блан.