
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПанирано пилешко филе и задушени гъби в масло
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме филето, разрязваме го на две по дължина и през стреч фолио го начукваме на тънко, така че да се получат пържоли с дебелина 0,5 cm. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и овалваме последователно в брашно, разбитите яйца и галетата. Пържим ги в тиган с 50 ml силно загрят маслиново масло до получаване на златист загар и от двете страни. След това ги прехвърляме в тава, поръсваме с настърганото сирене „Грана Падано“ и ги печем 10- 12 минути в загрята на 180°С фурна.
През това време измиваме гъбите и ги почистваме от пънчетата. Задушаваме ги цели в останалия маслиново масло, след което добавяме виното и когато то изври, слагаме маслото и мащерката. Продължаваме да ги задушаваме, докато усетим аромат на печено масло. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер и отстраняваме от котлона
Как да сервираме
Поднасяме запечените със сирене пилешки филенца, гарнирани със задушените в масло гъби. Комбинираме ги с розе в стил „Нов свят“.