Верига от любими рецепти
Панирано пилешко филе и задушени гъби в масло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешко филе пилешко филе650 g g
брашно брашно100 g g
яйца яйце2
галета галета100 g g
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“100 g g
печурки печурка
(печурки)
500
краве масло краве масло100 g g
бяло вино бяло вино50 ml ml
мащерка мащерка3 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло70 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Панирано пилешко филе и задушени гъби в масло

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(4)

Начин на приготвяне

Почистваме филето, разрязваме го на две по дължина и през стреч фолио го начукваме на тънко, така че да се получат пържоли с дебелина 0,5 cm. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и овалваме последователно в брашно, разбитите яйца и галетата. Пържим ги в тиган с 50 ml силно загрят маслиново масло до получаване на златист загар и от двете страни. След това ги прехвърляме в тава, поръсваме с настърганото сирене „Грана Падано“ и ги печем 10- 12 минути в загрята на 180°С фурна.

През това време измиваме гъбите и ги почистваме от пънчетата. Задушаваме ги цели в останалия маслиново масло, след което добавяме виното и когато то изври, слагаме маслото и мащерката. Продължаваме да ги задушаваме, докато усетим аромат на печено масло. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер и отстраняваме от котлона

Как да сервираме
Поднасяме запечените със сирене пилешки филенца, гарнирани със задушените в масло гъби. Комбинираме ги с розе в стил „Нов свят“.