Начин на приготвяне
- Намазняваме 4 формички (около 150 ml всяка) и ги застиламе с фолио. Разбиваме сметаната на твърд сняг и я оставяме настрана. Разбиваме жълтъците и захарта в купа на гореща водна баня, докато станат на пяна. Към тях първо добавяме крема от шамфъстък, а след това и разбитата сметана. Изсипваме сместа в подготвените форми, покриваме ги и замразяваме за поне 6 h.
- Междувременно натрошаваме шоколадовите бисквити с шамфъстък, измиваме ягодите, отцеждаме ги, почистваме ги и ги нарязваме на тънки филийки. Разпределяме ягодовите резени в 4 плоски чинии, изваждаме парфетата от формите и отстраняваме фолиото.
- Подреждаме парфетата върху ягодите. Поливаме с мед, поръсваме с натрошени бисквити и шамфъстък. Украсяваме с мента.