Пържени панцероти със зеленчукова супа

Пържени панцероти със зеленчукова супа

ТрудностЛесна
Приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Изпържваме прясната паста в маслиново масло.

    Измиваме, почистваме и режем на кубчета морковите и целината. Нарязваме на третини зеления фасул и отцеждаме белия боб.

    Загряваме 1 с.л. маслиново масло в тенджерка и задушаваме лука и чесъна в нея. Добавяме зеления фасул и деглазираме с вода и сол. Изчакваме да заври и оставяме да къкри 5 min. Добавяме доматения сос и останалите зеленчуци и готвим още 3 – 5 min. Подправяме на вкус със сол, черен пипер и оцет.

    Подреждаме пастата в дълбоки чинии и добавяме от супата. Поръсваме с пресен босилек и ситно настъргано сирене Пекорино.

Опитай и: