Верига от любими рецепти
Паста с гулаш от дивеч

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

гулаш от сърна гулаш от сърна400 g g
паста паста
(по избор - спагети, телиатели)
500 g g
доматен сос доматен сос500 g g
сушени домати сушен домат100 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
моркови морков2
грах грах
(консервиран)
400 g g
телешки бульон телешки бульон1 l l
маслиново масло маслиново масло40 ml ml
босилек босилек
(пресен)
6 листа лист
сол сол
черен пипер черен пипер

Паста с гулаш от дивеч

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(2)

Начин на приготвяне

Загряваме маслиновото масло и в него задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън. Добавяме месото и го запечатваме от всички страни, докато хване златист загар. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Към него добавяме настърганите моркови, бульона и доматения сос. Готвим на умерен огън под похлупак около 2 h, докато месото започне да се отделя на конци.

Малко преди да го свалим от котлона, добавяме отцедения грах и разбъркваме.

Сваряваме пастата според указанията на опаковката и след като я отцедим, я прибавяме в тенджерата с месото. Разбъркваме добре и поднасяме ястието с пресен босилек.