Верига от любими рецепти
Паста със Салсиче и сини сливи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пене ригате паста пене ригате400 g g
спанак на листа спанак на листа250 g g
наденици наденица
(Салсиче)
4 бр. бр.
червен лук червен лук2 глави глава
сушени сливи сушени сливи300 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон150 - 200 ml ml
шери шери3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
мащерка мащерка2 - 3 стръка стрък

Паста със Салсиче и сини сливи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Обелваме лука и го режем на кубчета. Измиваме сините сливи, разрязваме ги на две, отстраняваме костилките и ги нарязваме на кубчета. Изстискваме добре спанака и го накъсваме.

2. Изваждаме пълнежа на надениците Салсиче от обелките и го нарязваме на едри кубчета. Запържваме ги в сгорещен тиган с незалепващо покритие за 2 min. Добавяме лука и задушаваме, докато лукът стане стъклен. Подправяме с откъснати листенца мащерка, сол и черен пипер. Наливаме 150 ml бульон и Шери и оставяме 2 - 3 min да къкри.

3. Междувременно във вряща подсолена вода сваряваме пастата „ал денте“ според указанията върху опаковката.

4. Добавяме към соса сините сливи и при нужда останалия бульон и варим 2 - 3 min. Подправяме и прибавяме отцедената паста.

Съвет:
По желание можем да сервираме пастата с настърган Пармезан. Ако не намираме Салсиче, можем да използваме сурова наденица. В този случай я запържваме в малко олио.