
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пене ригате паста пене ригате | 400 g g | |
спанак на листа спанак на листа | 250 g g | |
наденица
наденица (Салсиче) | 4 бр. бр. | |
червен лук червен лук | 2 глави глава | |
сушени сливи сушени сливи | 300 g g | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 150 - 200 ml ml | |
шери шери | 3 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
мащерка мащерка | 2 - 3 стръка стрък |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПаста със Салсиче и сини сливи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме лука и го режем на кубчета. Измиваме сините сливи, разрязваме ги на две, отстраняваме костилките и ги нарязваме на кубчета. Изстискваме добре спанака и го накъсваме.
2. Изваждаме пълнежа на надениците Салсиче от обелките и го нарязваме на едри кубчета. Запържваме ги в сгорещен тиган с незалепващо покритие за 2 min. Добавяме лука и задушаваме, докато лукът стане стъклен. Подправяме с откъснати листенца мащерка, сол и черен пипер. Наливаме 150 ml бульон и Шери и оставяме 2 - 3 min да къкри.
3. Междувременно във вряща подсолена вода сваряваме пастата „ал денте“ според указанията върху опаковката.
4. Добавяме към соса сините сливи и при нужда останалия бульон и варим 2 - 3 min. Подправяме и прибавяме отцедената паста.
Съвет:
По желание можем да сервираме пастата с настърган Пармезан. Ако не намираме Салсиче, можем да използваме сурова наденица. В този случай я запържваме в малко олио.