Пъстърва на грил с ментов лимонет и задушени зеленчуци

Пъстърва на грил с ментов лимонет и задушени зеленчуци

ТрудностЛесна
Приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Измиваме пъстървата и я овкусяваме със сол и черен пипер. Печем я на грил или в грил тиган от двете страни до готовност. Ментовия лимонет приготвяме, като изцеждаме сока от лимоните, смесваме го със маслиновото масло и ситно нарязаните листенца мента и разбъркваме добре.

    В дълбок тиган загряваме маслиновото масло и задушаваме под похлупак почистените зеленчуци, нарязания чесън и сушените домати. Малко преди да станат готови, добавяме маслото и прясната мащерка и разбъркваме, докато маслото се разтопи. Накрая подправяме със сол и черен пипер.

    Как да сервираме:

    Поднасяме изпечената пъстърва, полята с ментовия лимонет и гарнирана със задушените зеленчуци. Допълваме с чаша совиньон блан.

Опитай и: