Верига от любими рецепти
Пастет от пилешки дробчета с конфитюр от лук и крустини

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешки дробчета пилешки дробчета500 g g
маслиново масло маслиново масло60 ml ml
краве масло краве масло60 g g
сметана за готвене сметана за готвене50 ml ml
лук лук1 глави глава
червен лук червен лук2
чесън чесън2 скилидки скилидка
захар захар50 g g
балсамов оцет балсамов оцет20 ml ml
багети багета
(или франзела)
1
сол сол
черен пипер черен пипер

Пастет от пилешки дробчета с конфитюр от лук и крустини

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(9)

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме дробчетата. След като се отцедят, ги задушаваме в половината маслиново масло заедно с нарязания на полумесеци бял лук и накълцания чесън. Накрая добавяме половината масло и сметаната и овкусяваме със сол и черен пипер. За да стане пастетът по-пухкав, трябва да оставим дробчетата сочни, без да ги препържваме.

След като свалим от котлона, ги пасираме. Ако искаме пастетът да е максимално фин, можем допълнително да го пасираме през цедка.В отделен съд загряваме останаото маслиново масло и задушаваме червения лук, нарязан на полумесеци. Добавяме захарта и когато тя започне да се карамелизира, добавяме балсамовия оцет и разбъркваме. Оставяме още няколко минути на котлона, за да се сгъсти максимално.

През това време нарязваме франзелата на тънки филийки и ги запичаме във фурна за 3 - 4 минути.

Как да сервираме:
Готовите крустини поднасяме намазани с пастета от пилешки дробчета и конфитюра от лук.