
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Патешко бутче с цветно зеле и сос от портокал
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отделяме от патицата бутчетата заедно с горната част откъм гърба. Посоляваме ги и ги поставяме в малка тавичка. Доливаме толкова олио, колкото почти да ги покрие. Добавяме стръкчето розмарин и печем два часа в предварително загрята на 70°С фурна. Можем да ги поставим по същият начин и в тенджера на котлон, който включваме на слаба степен. Така или иначе, олиото не бива да завира.Зелето нарязваме на едро, след което го задушаваме в 30 g предварително загрято масло. Малко преди да го свалим от огъня, го овкусяваме с 2 - 3 щипки захар и разбъркваме добре.
В малък касерол загряваме останалото масло, доливаме прясно изцедения сок от портокал и захарта. След като захарта се разтопи, добавяме сметаната и редуцираме до желаната степен на гъстота. Накрая подправяме със сол и черен пипер.
Поднасяме патешкото бутче върху канапе от задушеното зеле и поливаме със соса от портокал.