
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
патешко бутче патешко бутче | 2 | ||
зелени аспержи зелени аспержи | 100 g g | ||
пащърнак пащърнак | 50 g g | ||
целина целина | 30 g g | ||
Бейлис Бейлис | 50 ml ml | ||
боровинки
боровинка (пресни) | 30 g g | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 50 ml ml | ||
захар захар | 20 g g | ||
бял балсамов оцет бял балсамов оцет | 30 ml ml | ||
олио олио | 50 ml ml | ||
мащерка мащерка | 3 стръка стрък | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПатешко бутче с поширани зеленчуци и сос с Бейлис и боровинки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме бутчетата със сол, черен пипер, мащерка и олио и ги поставяме в тава. Препоръчително е да ги поставим с алуминиево фолио. Печем ги в предварително загрята на 180 - 200° С фурна за около 1,5 - 2 h.
Обелваме аспержите, пъщарнака, селърито и ги нарязваме на ленти по 2 - 3 cm. Поставяме в тенджера студена вода и слагаме на котлона да заври като към нея прибавяме захарта и бeлия балсамов оцет. Когато водата заври, слагаме зеленчуците в нея и ги държим до степен, в която омекнат от външната страна, но се запазят твърди и хрупкави във вътрешността.
В тиган загряваме маслото и прибавяме боровинките, бейлиса и сметаната. Оставяме соса да се сгъсти малко и го махаме от котлона.
Поднасяме бутчето, гарнирано с пошираните зеленчуци и поливаме с боровинковия сос.