Верига от любими рецепти
Пaтешко филе с круши и коняк

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

патешко филе патешко филе500 g g
круши круша
(жълти)
2
сметана за готвене сметана за готвене60 ml ml
краве масло краве масло40 g g
коняк коняк40 ml ml
магданоз магданоз3 - 4 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Пaтешко филе с круши и коняк

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(2)

Начин на приготвяне

Отстраняваме кожата на патешкото филе и го нарязваме на жулиени. Запечатваме го в 30 g загрято масло за по 1 - 2 min от всяка страна - по този начин месото ще остане леко розово в средата.

Разрязваме крушите по диагонал на четири еднакви парчета, изчистваме семките, но не ги белим. Задушаваме ги в останалото масло, което предварително загряваме. Овкусяваме със сол и черен пипер, след което ги фламбираме с коняка.

След като извадим крушите, в същия тиган наливаме сметаната и я оставяме да заври. С получения сос поливаме патешкото филе и крушите. Преди да поднесем, поръсваме с прясно настърган магданоз.