
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
патешко филе патешко филе | 500 g g | ||
круши
круша (жълти) | 2 | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 60 ml ml | ||
краве масло краве масло | 40 g g | ||
коняк коняк | 40 ml ml | ||
магданоз магданоз | 3 - 4 стръка стрък | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПaтешко филе с круши и коняк
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отстраняваме кожата на патешкото филе и го нарязваме на жулиени. Запечатваме го в 30 g загрято масло за по 1 - 2 min от всяка страна - по този начин месото ще остане леко розово в средата.
Разрязваме крушите по диагонал на четири еднакви парчета, изчистваме семките, но не ги белим. Задушаваме ги в останалото масло, което предварително загряваме. Овкусяваме със сол и черен пипер, след което ги фламбираме с коняка.
След като извадим крушите, в същия тиган наливаме сметаната и я оставяме да заври. С получения сос поливаме патешкото филе и крушите. Преди да поднесем, поръсваме с прясно настърган магданоз.