Верига от любими рецепти
Патешко магре с цитрусов конфит и броколи на пара

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

патешко филе патешко филе2 бр. бр.
портокали портокал1
грейпфрути грейпфрут1
лимони лимон1
захар захар50 g g
звезден анасон звезден анасон1
броколи броколи
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
мента мента3 - 4 листа лист
сол сол
черен пипер черен пипер

Патешко магре с цитрусов конфит и броколи на пара

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(1)

Начин на приготвяне

Отделяме филетата на патицата и правим шахматни разрези с дълбочина 1 - 2 mm от страната на кожата. Така тя става хрупкава при готвене. Овкусяваме със сол и черен пипер и запържваме в тиган без мазнина първо от страната на кожата. Обръщаме и запържваме за 5 - 6 min от другата страна. Довършваме готвенето във фурна на 180°С за 10 - 15 min до постигане на желаната степен на опичане.

Конфитюра правим, като отделяме филетата на портокала и грейпфрута от ципите и изстискаме останалата част от сока в купичка. Настъргваме кората на лимона и портокала за допълнителен вкус. Сока и плодовете изсипваме в тенджера и добавяме захарта и звездния анасон. Варим, докато се сгъсти, и сваляме от огъня.Броколите задушаваме на пара. Смесваме маслиновото масло с изцедения лимонов сок, посоляваме и добавяме ситно нарязаната мента. С получения лимонет овкусяваме броколите.

Поднасяме патешкото магре с цитрусовея конфит и задушените броколи.