
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Патешко магре с цитрусов конфит и броколи на пара
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отделяме филетата на патицата и правим шахматни разрези с дълбочина 1 - 2 mm от страната на кожата. Така тя става хрупкава при готвене. Овкусяваме със сол и черен пипер и запържваме в тиган без мазнина първо от страната на кожата. Обръщаме и запържваме за 5 - 6 min от другата страна. Довършваме готвенето във фурна на 180°С за 10 - 15 min до постигане на желаната степен на опичане.
Конфитюра правим, като отделяме филетата на портокала и грейпфрута от ципите и изстискаме останалата част от сока в купичка. Настъргваме кората на лимона и портокала за допълнителен вкус. Сока и плодовете изсипваме в тенджера и добавяме захарта и звездния анасон. Варим, докато се сгъсти, и сваляме от огъня.Броколите задушаваме на пара. Смесваме маслиновото масло с изцедения лимонов сок, посоляваме и добавяме ситно нарязаната мента. С получения лимонет овкусяваме броколите.
Поднасяме патешкото магре с цитрусовея конфит и задушените броколи.