Верига от любими рецепти
Патешко магре с цитрусов конфит и броколи на пара

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

патешко филе патешко филе2 бр. бр.
портокали портокал1
грейпфрути грейпфрут1
лимони лимон1
захар захар50 g g
звезден анасон звезден анасон1
броколи броколи
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
мента мента3 - 4 листа лист
сол сол
черен пипер черен пипер

Патешко магре с цитрусов конфит и броколи на пара

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(1)

Начин на приготвяне

Отделяме филетата на патицата и правим шахматни разрези с дълбочина 1 - 2 mm от страната на кожата. Така тя става хрупкава при готвене. Овкусяваме със сол и черен пипер и запържваме в тиган без мазнина първо от страната на кожата. Обръщаме и запържваме за 5 - 6 min от другата страна. Довършваме готвенето във фурна на 180°С за 10 - 15 min до постигане на желаната степен на опичане.

Конфитюра правим, като отделяме филетата на портокала и грейпфрута от ципите и изстискаме останалата част от сока в купичка. Настъргваме кората на лимона и портокала за допълнителен вкус. Сока и плодовете изсипваме в тенджера и добавяме захарта и звездния анасон. Варим, докато се сгъсти, и сваляме от огъня.Броколите задушаваме на пара. Смесваме маслиновото масло с изцедения лимонов сок, посоляваме и добавяме ситно нарязаната мента. С получения лимонет овкусяваме броколите.

Поднасяме патешкото магре с цитрусовея конфит и задушените броколи.

Купи в Lidl

Захира ЗахарЗахира Захар
Захира Захар
09.06 - 11.06
ПО-ЕВТИНО
2,69
2,25*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.