Верига от любими рецепти
Патешко магре с мед върху черен ориз с бадеми

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

патешки гърди патешки гърди2
мед мед50 g g
уиски уиски50 ml ml
чесън чесън1 скилидки скилидка
черен ориз черен ориз100 g g
краве масло краве масло50 g g
бадеми бадем
(сурови)
30 g g
лимони лимон1
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Патешко магре с мед върху черен ориз с бадеми

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(6)

Начин на приготвяне

1) Извади магретата от патицата и ги почисти от пера.

2) Направи ромбоидни разрези по кожата и овкуси и от двете страни със сол и пипер.

3) Постави магретата в студен тиган на студен котлон и включи на силна степен, като започнеш готвенето от страната на кожата.

4) Готви, докато кожата стане хрупкава, а после обърни и извади от тигана.

5) Изсипи в същия тиган уискито и изгори алкохола от него. Добави меда и разбъркай. После изцеди вътре и сок от половин лимон.

6) Полей патешкото с медения сос и го запечи за 15 min на 160 - 180⁰C.

7) Свари ориза в подсолена вода с малко сол и маслиново масло. Отцеди и задуши за минутка в тиган заедно със ситно нарязаната скилидка чесън, маслото и малко маслиново масло.

8) Добави натрошените бадеми, овкуси със сол и пипер и поднеси като гарнитура към патицата.