
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Патешко магре с мед върху черен ориз с бадеми
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1) Извади магретата от патицата и ги почисти от пера.
2) Направи ромбоидни разрези по кожата и овкуси и от двете страни със сол и пипер.
3) Постави магретата в студен тиган на студен котлон и включи на силна степен, като започнеш готвенето от страната на кожата.
4) Готви, докато кожата стане хрупкава, а после обърни и извади от тигана.
5) Изсипи в същия тиган уискито и изгори алкохола от него. Добави меда и разбъркай. После изцеди вътре и сок от половин лимон.
6) Полей патешкото с медения сос и го запечи за 15 min на 160 - 180⁰C.
7) Свари ориза в подсолена вода с малко сол и маслиново масло. Отцеди и задуши за минутка в тиган заедно със ситно нарязаната скилидка чесън, маслото и малко маслиново масло.
8) Добави натрошените бадеми, овкуси със сол и пипер и поднеси като гарнитура към патицата.