
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
патешки гърди патешки гърди | 2 | ||
мед мед | 50 g g | ||
уиски уиски | 50 ml ml | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
черен ориз черен ориз | 100 g g | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
бадеми
бадем (сурови) | 30 g g | ||
лимони лимон | 1 | ||
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПатешко магре с мед върху черен ориз с бадеми
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1) Извади магретата от патицата и ги почисти от пера.
2) Направи ромбоидни разрези по кожата и овкуси и от двете страни със сол и пипер.
3) Постави магретата в студен тиган на студен котлон и включи на силна степен, като започнеш готвенето от страната на кожата.
4) Готви, докато кожата стане хрупкава, а после обърни и извади от тигана.
5) Изсипи в същия тиган уискито и изгори алкохола от него. Добави меда и разбъркай. После изцеди вътре и сок от половин лимон.
6) Полей патешкото с медения сос и го запечи за 15 min на 160 - 180⁰C.
7) Свари ориза в подсолена вода с малко сол и маслиново масло. Отцеди и задуши за минутка в тиган заедно със ситно нарязаната скилидка чесън, маслото и малко маслиново масло.
8) Добави натрошените бадеми, овкуси със сол и пипер и поднеси като гарнитура към патицата.