
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПатешко магре със сос от круши и пюре от кореноплодни зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отделяме патешките гърди (магретата) от патицата и с помощта на остър нож разрязваме кожата на ромбове. Овкусяваме магретата със сол и черен пипер и ги поставяме в студен тиган откъм страната на кожата. Слагаме тигана на котлона и включваме на висока степен. Готвим, докато кожата стане златиста и хрупкава, след което обръщаме от другата страна и запечатваме няколко минути. В зависимост от предпочитаната степен на опичане на месото можем да доизпечем магретата за няколко минути в загрята на 180°С фурна.
Обелваме крушите, нарязваме ги на кубчета и ги задушаваме в маслото. Добавяме захарта и след като се карамелизира, доливаме брендито и балсамовия оцет. Когато течността поизври, доливаме сметаната и изчакваме да се редуцира. По желание можем да пасираме соса. Накрая подправяме със сол и черен пипер.За пюрето обелваме кореноплодните зеленчуци, измиваме ги и ги сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и пасираме, след което добавяме сметаната, маслото, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме пюрето на тих огън, докато стане пухкава еднородна смес.
Поднасяме патешкото магре, полято със соса от круши и гарнирано със зеленчуковото пюре.