
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
патешко бутче патешко бутче | 2 бр. бр. | ||
къри къри | 10 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 20 ml ml | ||
пащърнак пащърнак | 150 g g | ||
карфиол карфиол | 100 g g | ||
краве масло краве масло | 70 g g | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 100 ml ml | ||
манго манго | 1 | ||
ром ром | 20 ml ml | ||
канела канела | ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПатешко с къри, сос манго и пюре от зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Сложи патешкото месо в тенджера, залей го с вода и го вари час и половина
2. Извади месото и го овкуси със сол, черен пипер и къри, след което го полей с 20 mlмаслиново масло и запечи за около 10 min в предварително загрята на 240°С фурна. Месото трябва да хване хрупкава коричка
3. Отделно сложи пащърнака, нарязан на кубчета, и карфиола, разделен на розички, да се сварят с малко сол. Прецеди водата и добави към зеленчуците 50 g масло и 50 ml сметана за готвене. Пасирай до получаване на хомегенна смес, след което овкуси със сол и черен пипер.
4. Почисти и нарежи на малки кубчета мангото. Загрей около 20 g масло и задуши мангото, долей 20 ml ром, 50 ml сметана и накрая добави канелата. Готви, докато сосът се сгъсти
5. Поднеси порция от петешкото месо, гарнирано с пюрето и полято със соса