Верига от любими рецепти
Патешко с къри, сос манго и пюре от зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

патешко бутче патешко бутче2 бр. бр.
къри къри10 g g
маслиново масло маслиново масло20 ml ml
пащърнак пащърнак150 g g
карфиол карфиол100 g g
краве масло краве масло70 g g
сметана за готвене сметана за готвене100 ml ml
манго манго1
ром ром20 ml ml
канела канела ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Патешко с къри, сос манго и пюре от зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(0)

Начин на приготвяне

1. Сложи патешкото месо в тенджера, залей го с вода и го вари час и половина

2. Извади месото и го овкуси със сол, черен пипер и къри, след което го полей с 20 mlмаслиново масло и запечи за около 10 min в предварително загрята на 240°С фурна. Месото трябва да хване хрупкава коричка

3. Отделно сложи пащърнака, нарязан на кубчета, и карфиола, разделен на розички, да се сварят с малко сол. Прецеди водата и добави към зеленчуците 50 g масло и 50 ml сметана за готвене. Пасирай до получаване на хомегенна смес, след което овкуси със сол и черен пипер.

4. Почисти и нарежи на малки кубчета мангото. Загрей около 20 g масло и задуши мангото, долей 20 ml ром, 50 ml сметана и накрая добави канелата. Готви, докато сосът се сгъсти

5. Поднеси порция от петешкото месо, гарнирано с пюрето и полято със соса