Верига от любими рецепти
Патица с портокалов сос, печена с тиква

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цели патици цяла патица
(около 2 kg)
1
тикви тиква500 g g
портокали портокал4
лимони лимон1
сметана за готвене сметана за готвене800 ml ml
мащерка мащерка3 - 4 стръка стрък
дафинови листа дафинов лист3 бр. бр.
краве масло краве масло50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Патица с портокалов сос, печена с тиква

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(10)

Начин на приготвяне

Овкусяваме патицата със сол и черен пипер, поставяме мащерката и дафиновия лист във вътрешността й. Слагаме я в подходяща тенджера, заливаме с вода и оставяме да се вари за около час и половина.

След като я извадим, я оставяме да се охлади в хладилник за около 1,5 h.

Прецеждаме бульона от варенето на патицата и към него прибавяме сметаната, и изцедения фреш от портокалите и лимона. Слагаме течността да ври в тенджера, докато се редуцира на половина.

В тава поставяме тиквата, нарязана на едри кубчета, и охладената патица, намазана с масло, доливаме от портокаловия сос и печем на 180 - 200° C градуса за 40 min.