
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цели патици
цяла патица (около 2 kg) | 1 | ||
тиква тиква | 500 g g | ||
портокали портокал | 4 | ||
лимони лимон | 1 | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 800 ml ml | ||
мащерка мащерка | 3 - 4 стръка стрък | ||
дафинов лист дафинов лист | 3 бр. бр. | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПатица с портокалов сос, печена с тиква
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме патицата със сол и черен пипер, поставяме мащерката и дафиновия лист във вътрешността й. Слагаме я в подходяща тенджера, заливаме с вода и оставяме да се вари за около час и половина.
След като я извадим, я оставяме да се охлади в хладилник за около 1,5 h.
Прецеждаме бульона от варенето на патицата и към него прибавяме сметаната, и изцедения фреш от портокалите и лимона. Слагаме течността да ври в тенджера, докато се редуцира на половина.
В тава поставяме тиквата, нарязана на едри кубчета, и охладената патица, намазана с масло, доливаме от портокаловия сос и печем на 180 - 200° C градуса за 40 min.