Верига от любими рецепти
Печен агнешки бут с картофи и розмарин

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина1 kg kg
олио олио1 с.л. с.л.
мед мед1 ч.л. ч.л.
семена от фенел семена от фенел
(семена)
1 с.л. с.л.
бяло вино бяло вино300 ml ml
картофи картоф1 kg kg
моркови морков500 g g
червен лук червен лук2 глави глава
розмарин розмарин1 връзка връзка
краве масло краве масло25 g g
чесново олио чесново олио
сол сол
черен пипер черен пипер

Печен агнешки бут с картофи и розмарин

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

4:00 h
(17)

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 180° С. Мариноваме агнешкия бут с олио, мед, семена от фенел, сол и черен пипер и го запържваме леко в тиган на среден огън.
Деглазираме месото със 150 ml вино, оставяме да заври за кратко и добавяме 300 ml вода. Похлупваме и задушаваме във фурната за 3 h.
През това време измиваме картофите, нарязваме ги наполовина и поставяме в тава за печене.
Обелваме морковите и ги нарязваме на полумесеци. Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета. Добавяме морковите и лука към картофите. Поръсваме с розмарина и добавяме останалото бяло вино, сол, черен пипер и масло. Поставяме тавата със зеленчуци във фурната при месото, махаме капака на печеното и печем 30 min.
Подреждаме зеленчуците и месото в чинии и гарнираме с чесново олио.