
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина | 1 бр. бр. | |
чесън чесън | 7 - 8 скилидки скилидка | |
розмарин розмарин | 4 - 5 стръка стрък | |
мащерка мащерка | 4 - 5 стръка стрък | |
червен лук червен лук | 2 - 3 | |
бяло вино бяло вино | 150 ml ml | |
червен пипер
червен пипер (може и лют) | 2 - 3 с.л. с.л. |
За дроб сармата
агнешки комплекта агнешки комплект | 1 | |
ориз ориз | 400 g g | |
лук
лук (бял) | 2 глави глава | |
мента мента | 3 - 4 стръка стрък | |
джоджен джоджен | 3 - 4 стръка стрък | |
маслиново масло маслиново масло | 30 - 40 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПечен агнешки бут с розмарин и дроб сарма с мента
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме добре агнешкия бут и го надупчваме с нож.В прорезите поставяме по една скилидка чесън и по стръкче мащерка и розмарин. Натриваме добре месото с червения пипер и овкусяваме със сол и черен пипер.Нарязваме червения лук на едри парчета и го нареждаме на дъното на голяма тава. Поставяме агнешкото отгоре и доливаме бялото вино на дъното на тавата, след което покриваме с алуминиево фолио. Печем два часа - два часа и половина на 180°С, след което отстраняваме фолиото и печем още един час без фолио, за да хване загар.
Междувременно сваряваме дреболиите, нарязани на кубчета, за около час в подсолена вода. След като ги извадим, ги отцеждаме. В тиган загрявамемаслиновото масло и задушаваме нарязания на кубчета лук и сварените дреболии. Добавяме ориза и го запържваме, докато стане кристален. Доливаме бульона, слагаме джоджена и овкусяваме със сол и черен пипер. След това прехвърляме в тава и печем около час, до готовност на ориза, в предварително загрята на 180°С фурна.
Поднасяме агнешкото месо, гарнирано с дроб сарма, която поръсваме със ситно нарязана прясна мента.