Верига от любими рецепти
Печен агнешки котлет с ребра, поднесен с пролетни картофи с розмарин

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

агнешки котлет с ребра агнешки котлет с ребра
(около 2 kg)
1
лук лук1 глави глава
картофи картоф1 kg kg
моркови морков1
краве масло краве масло150 g g
олио олио50 ml ml
говежди бульон говежди бульон1 l l
червено вино червено вино200 ml ml
розмарин розмарин
(пресен)
1 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер

Печен агнешки котлет с ребра, поднесен с пролетни картофи с розмарин

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:55 h
(23)

Начин на приготвяне

1. Овкусяваме агнешкото със сол и пипер. Загряваме олио в тиган и запечатваме от двете страни месото. Прехвърляме в тава и допичаме във фурната за 10 min на 180° C.

2. В тигана добавяме лука и моркова, нарязани на ситно и задушаваме. Прибавяме червеното вино и изчакваме да изври. Наливаме говеждия бульон и редуцираме, докато течността стане наполовина. Прецеждаме, връщаме на котлона с бучка студено масло и бъркаме, докато се разтопи. Овкусяваме соса със сол, черен пипер и червен пипер на вкус.

3. Сваряваме картофите и ги нарязваме на шайби. Поставяме ги в тава с масло и малко олио, сол, пипер и розмарина. Допичаме за 15 - 20 min на 180° C градуса, до получаване на мекa сърцевинa и хрупкава кожа.

Поднасяме заедно с агнешките котлети*.

* По желание при сервиране на агнешкото, можем да разрежем месото между ребрата, като по този начин оформим лесни за хващане и красиви на вид котлетчета.