
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ананаси ананас | 1 | |
мед мед | 100 | |
звездовиден анасон звездовиден анасон | 1 | |
бренди
бренди (или коняк) | 50 | |
ванилов сладолед
ванилов сладолед (по желание) | 240 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПечен ананас, глазиран с мед
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме кората на ананаса и внимателно го почистваме, без да махаме листата му. Поставяме го върху хартия за печене и го намазваме обилно с мед от всички страни, слагаме звездния анасон и увиваме добре. За да запавим листата, ги увиваме с алуминиево фолио. Така печем около 15 - 20 минути в предварително загрята на 180°С фурна.След като извадим от фурната, отстраняваме хартията за печене и фолиото и поставяме ананаса в плато. Загряваме брендито на котлона и заливаме с него ананаса, след което фламбираме, като много внимаваме да не запалим ананаса в близост до завеси, килими, дрехи, покривки, салфетки и всичко, което може да се възпламени.
Как да сервираме:
Поднасяме ананаса, докато гори. Разрязваме го, след като изгасне, и по желание гарнираме топлите парчета с топка сладолед. Допълваме с плодов коктейл от сок ананас или праскова.