
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
червен боб червен боб | 2 консерви консерва | ||
боб боб | 2 консерви консерва | ||
доматено пюре доматено пюре | 2 с.л. с.л. | ||
доматен сос доматен сос | 200 ml ml | ||
бекон
бекон (пушен) | 250 g g | ||
лук лук | 2 | ||
чесън чесън | 4 скилидки скилидка | ||
мащерка мащерка | 2 стръка стрък | ||
олио олио | 30 ml ml | ||
сол сол | |||
джоджен
джоджен (сушен) | 1 ч.л. ч.л. | ||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер червен пипер | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПечен боб с пушен бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в загрятото олио. Към тях прибавяме пушения бекон, нарязан на кубчета, и готвим, докато стане леко хрупкав. Накрая слагаме доматеното пюре и запържваме за 1 - 2 минути.
Когато е готово, прехвърляме бекона в тава за печене, слагаме доматения сос и двата вида боб, предварително измит и добре отцеден. Разбъркваме и подправяме със сол, черен и червен пипер, мащерка и джоджен. Печем около 20 - 25 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Как да сервираме:
Печения боб поднасяме украсен с листенца пресен джоджен.