Верига от любими рецепти
Печен боб с пушен бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

червен боб червен боб2 консерви консерва
боб боб2 консерви консерва
доматено пюре доматено пюре2 с.л. с.л.
доматен сос доматен сос200 ml ml
бекон бекон
(пушен)
250 g g
лук лук2
чесън чесън4 скилидки скилидка
мащерка мащерка2 стръка стрък
олио олио30 ml ml
сол сол
джоджен джоджен
(сушен)
1 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер1 ч.л. ч.л.

Печен боб с пушен бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(20)

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в загрятото олио. Към тях прибавяме пушения бекон, нарязан на кубчета, и готвим, докато стане леко хрупкав. Накрая слагаме доматеното пюре и запържваме за 1 - 2 минути.

Когато е готово, прехвърляме бекона в тава за печене, слагаме доматения сос и двата вида боб, предварително измит и добре отцеден. Разбъркваме и подправяме със сол, черен и червен пипер, мащерка и джоджен. Печем около 20 - 25 минути в предварително загрята на 180°С фурна.

Как да сервираме:
Печения боб поднасяме украсен с листенца пресен джоджен.