Верига от любими рецепти
Печен камамбер върху прасковено карпачо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

камамбер камамбер2 опаковки опаковка
краве масло краве масло2 - 3 с.л. с.л.
праскова праскова1 консерви консерва
червени боровинки червенa боровинкa200 g g
яйца яйце1
брашно брашно2 с.л. с.л.
магданоз магданоз
(за украса)
черен пипер черен пипер
галета галета60 g g

Печен камамбер върху прасковено карпачо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Изсипи брашното в дълбока чиния, поръси с малко черен пипер. В друга дълбока чиния разбий леко яйцето. Изсипи галетата също в трета чиния.

2. Разрежи на две питките камамбер и оваляй първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Запържи от двете страни под капак в сгорещено масло в тиган с незалепващо покритие. Около 10 min на слаб огън са достатъчни.

2. Междувременно остави прасковите да се отцедят, нарежи половинките на тънки шайби и ги нареди на дъното на 4 чинии. Нареди отгоре камамбера и червените боровинки и гарнирай с магданоза.