Верига от любими рецепти
Печена Аляска

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

бишкоти бишкоти100 g g
вишни вишни
(консервирани)
1 буркана буркан
ликьор „Амарето“ ликьор „Амарето“2 с.л. с.л.
яйца яйце3
пудра захар пудра захар40 g g
сол сол1 щипки щипка
ванилов сладолед ванилов сладолед500 ml ml

Печена Аляска

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(10)

Начин на приготвяне

Нареди бишкотите една до друга в правоъгълна тавичка. Остави вишните да се отцедят, а отделения сироп запази. Смеси 3 с.л. сироп с ликьора Амарето и напръскай с него бишкотите. Разпредели отгоре вишните и остави да почине за 30 min.

Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий жълтъците с 30 g пудра захар до получаването на гъст и светъл крем. Разбий белтъците със солта на сняг и ги разбъркай внимателно отдолу нагоре заедно с жълтъчния крем.

Изсипи върху вишните цялото количество сладолед (предварително добре изстуден) и върху него - разбития целувчен крем, докато го покрие напълно. Наръси с останалата пудра захар и запечи отгоре във фурната за 1 - 2 min под предварително загрят на 250°C грил. Печи, докато целувченият крем стане златножълт. Сервирай веднага.

Съвети:
Можеш да промениш рецептата, като например замениш бишкотите с Брауни и използваш друг вид сладолед.

Ако сладкишът ще се консумира от деца, замести ликьора Амарето със сиропа от вишни.

Купи в Lidl

Пресни яйца XXLПресни яйца XXL
Пресни яйца XXL
12.06 - 18.06
10 + 2 БЕЗПЛАТНО
4,39*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.