Верига от любими рецепти
Печена патица с картофени дукеси

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

цели патици цяла патица1 бр. бр.
лук лук5 глави глава
сок от червено грозде сок от червено грозде100 ml ml
портокали портокал1 бр. бр.
бял винен оцет бял винен оцет40 ml ml
мед мед4 с.л. с.л.
розмарин розмарин1 с.л. с.л.
червено грозде червено грозде800 g g
картофени дукеси картофени дукеси600 g g
червено зеле червено зеле650 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Печена патица с картофени дукеси

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:20 h
(25)

Начин на приготвяне

Измиваме патицата, подсушаваме и намазваме обилно с 2 с.л. мед. Осоляваме и поръсваме с черен пипер. Печем месото 90 min в предварително загрята фурна на 170° C под капак.
Обелваме лука, нарязваме на филийки и го добавяме към месото заедно със сока от грозде. Печем още 60 min без капак. През това време обелваме портокала и изстискваме сока. Разбъркваме го заедно с оцета, меда и розмарина. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме маринатата и гроздето към месото.
Поставяме картофените дукеси в тава. Печем ги заедно с месото за още 20 min. След това махаме мазнината от патицата. Овкусяваме я и сервираме с червеното зеле.

Купи в Lidl

Български бял лукБългарски бял лук
Български бял лук
28.09 - 01.10
-23%
1,29
0,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.