
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цели патици цяла патица | 1 бр. бр. | ||
лук лук | 5 глави глава | ||
сок от червено грозде сок от червено грозде | 100 ml ml | ||
портокали портокал | 1 бр. бр. | ||
бял винен оцет бял винен оцет | 40 ml ml | ||
мед мед | 4 с.л. с.л. | ||
розмарин розмарин | 1 с.л. с.л. | ||
червено грозде червено грозде | 800 g g | ||
картофени дукеси картофени дукеси | 600 g g | ||
червено зеле червено зеле | 650 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПечена патица с картофени дукеси
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме патицата, подсушаваме и намазваме обилно с 2 с.л. мед. Осоляваме и поръсваме с черен пипер. Печем месото 90 min в предварително загрята фурна на 170° C под капак.
Обелваме лука, нарязваме на филийки и го добавяме към месото заедно със сока от грозде. Печем още 60 min без капак. През това време обелваме портокала и изстискваме сока. Разбъркваме го заедно с оцета, меда и розмарина. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме маринатата и гроздето към месото.
Поставяме картофените дукеси в тава. Печем ги заедно с месото за още 20 min. След това махаме мазнината от патицата. Овкусяваме я и сервираме с червеното зеле.