
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина | 1 | ||
лук лук | 3 глави глава | ||
чесън чесън | 5 - 6 скилидки скилидка | ||
домати домат | 4 | ||
хляб
хляб (стар) | 2 филии филия | ||
лешници лешник | 100 g g | ||
червени чушки червена чушка | 3 | ||
червен пипер
червен пипер (сладък, пушен или лют) | 2 с.л. с.л. | ||
аншоа аншоа | 7 - 8 бр. бр. | ||
телешки бульон телешки бульон | 1 l l | ||
маслиново масло маслиново масло | 250 ml ml | ||
червено вино червено вино | 200 ml ml | ||
босилек босилек | 3 - 4 стръка стрък | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПечени агнешки късове със сос Ромеско
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Доматите и чушките изпичаме във фурна и ги обелваме. В блендер поставяме чесъна, сушените чушки и лешниците. Пасираме ги до фино и добавяме хляба, предварително запържен в тиган само с маслиново масло. След това добавяме доматите, чушките и червения пипер и отново пасираме. Постепенно доливамемаслиновото масло и пасираме до получаването на еднородна смес.Обезкостяваме месото и го нарязваме на парчета с големина около 5 х 5 cm. Подправяме го със сол и черен пипер и го запечатваме в тиган с 50 ml загрято маслиново масло. След това добавяме нарязания на едро лук и виното, оставяме да изври и добавяме соса Ромеско и телешкия бульон. Покриваме съда и го прехвърляме във фурната, предварително загрята на 180°С. Печем два часа и половина.
Поднасяме ястието, поръсено с листа пресен босилек.