Верига от любими рецепти
Печени агнешки късове със сос Ромеско

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина1
лук лук3 глави глава
чесън чесън5 - 6 скилидки скилидка
домати домат4
хляб хляб
(стар)
2 филии филия
лешници лешник100 g g
червени чушки червена чушка3
червен пипер червен пипер
(сладък, пушен или лют)
2 с.л. с.л.
аншоа аншоа7 - 8 бр. бр.
телешки бульон телешки бульон1 l l
маслиново масло маслиново масло250 ml ml
червено вино червено вино200 ml ml
босилек босилек3 - 4 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Печени агнешки късове със сос Ромеско

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:30 h
(6)

Начин на приготвяне

Доматите и чушките изпичаме във фурна и ги обелваме. В блендер поставяме чесъна, сушените чушки и лешниците. Пасираме ги до фино и добавяме хляба, предварително запържен в тиган само с маслиново масло. След това добавяме доматите, чушките и червения пипер и отново пасираме. Постепенно доливамемаслиновото масло и пасираме до получаването на еднородна смес.Обезкостяваме месото и го нарязваме на парчета с големина около 5 х 5 cm. Подправяме го със сол и черен пипер и го запечатваме в тиган с 50 ml загрято маслиново масло. След това добавяме нарязания на едро лук и виното, оставяме да изври и добавяме соса Ромеско и телешкия бульон. Покриваме съда и го прехвърляме във фурната, предварително загрята на 180°С. Печем два часа и половина.

Поднасяме ястието, поръсено с листа пресен босилек.