Верига от любими рецепти
Печени свински гърди с глазура от мед, портокал и джинджифил

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински гърди свински гърди900 g g
портокали портокал1
джинджифил джинджифил30 g g
лимони лимон1
мед мед50 g g
лют червен пипер лют червен пипер
(по желание)
1 ч.л. ч.л.
тикви тиква
(обелена без семките)
1 kg kg
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
краве масло краве масло50 g g
олио олио30 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Печени свински гърди с глазура от мед, портокал и джинджифил

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(32)

Начин на приготвяне

Запечатваме гърдите от двете страни в тиган със загрято олио. Щом хванат златист загар, добавяме предварително изцедения сок от портокала и лимона заедно с корите на плодовете - така месото ще придобие по-концентриран вкус на плодове.

След като течността в тигана изври поне наполовина, добавяме меда, настъргания джинджифил и лютия пипер (по желание). Объркваме добре и оставяме гърдите да се готвят няколко минути.

След това прехвърляме гърдите в плика за печене и печем според указанията на опаковката.

Междувременно сваряваме обелената и почистена тиква и я намачкваме. След това към нея прибавяме сметаната, прясното мляко и маслото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.