
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПечени свински гърди с глазура от мед, портокал и джинджифил
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Запечатваме гърдите от двете страни в тиган със загрято олио. Щом хванат златист загар, добавяме предварително изцедения сок от портокала и лимона заедно с корите на плодовете - така месото ще придобие по-концентриран вкус на плодове.
След като течността в тигана изври поне наполовина, добавяме меда, настъргания джинджифил и лютия пипер (по желание). Объркваме добре и оставяме гърдите да се готвят няколко минути.
След това прехвърляме гърдите в плика за печене и печем според указанията на опаковката.
Междувременно сваряваме обелената и почистена тиква и я намачкваме. След това към нея прибавяме сметаната, прясното мляко и маслото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.