
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПечени свински гърди със зеленчуци и кнедли
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 160° С. Изсипваме месния бульон в голяма тава за печене, добавяме дафиновите листа и 1 с.л. мед и оставяме да заври. Поставяме свинското печено в тавата с кожата надолу и оставяме да къкри в бульона за 25 min на среден огън.
Изваждаме печеното свинско от тавата и нарязваме коричката напречно. Овкусяваме месото от всички страни със сол и черен пипер, връщаме го в бульона и слагаме в силно загрята фурна за 90 min. При нужда доливаме вода.
Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета. Обелваме и нарязваме морковите. Почистваме зелето и го нарязваме на ивици. Запържваме зеленчуците в тиган и ги добавяме към печеното непосредствено преди сервиране. Смесваме 1 с.л. мед с 20 ml вода и намазваме коричката с нея. Печем във фурната на 180° С за още 30 min.
Междувременно приготвяме кнедлите според указанията на опаковката. Подреждаме кнедлите в чинии заедно с печеното месо и зелето и поръсваме с наситнен магданоз.