Верига от любими рецепти
Печени свински гърди със зеленчуци и кнедли

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

свински бут свински бут1 kg kg
зеле зеле500 g g
месен бульон месен бульон500 ml ml
моркови морков2 бр. бр.
лук лук3 глави глава
кнедли кнедли
(или картофени дукеси)
мед мед2 с.л. с.л.
дафинов лист дафинов лист2 бр. бр.
магданоз магданоз4 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Печени свински гърди със зеленчуци и кнедли

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:45 h
(5)

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 160° С. Изсипваме месния бульон в голяма тава за печене, добавяме дафиновите листа и 1  с.л. мед и оставяме да заври. Поставяме свинското печено в тавата с кожата надолу и оставяме да къкри в бульона за 25 min на среден огън.
Изваждаме печеното свинско от тавата и нарязваме коричката напречно. Овкусяваме месото от всички страни със сол и черен пипер, връщаме го в бульона и слагаме в силно загрята фурна за  90 min. При нужда доливаме вода.
Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета. Обелваме и нарязваме морковите. Почистваме зелето и го нарязваме на ивици. Запържваме зеленчуците в тиган и ги добавяме към печеното непосредствено преди сервиране. Смесваме 1  с.л. мед с 20 ml вода и намазваме коричката с нея. Печем във фурната на 180° С за още 30 min.
Междувременно приготвяме кнедлите според указанията на опаковката. Подреждаме кнедлите в чинии заедно с печеното месо и зелето и поръсваме с наситнен магданоз.

Купи в Lidl

ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.