
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина | 2,3 kg kg | ||
моркови морков | 1 | ||
лук
лук (пресен) | 3 връзка връзка | ||
бири бира | 100 ml ml | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | ||
бял ориз бял ориз | 300 g g | ||
агнешки дроб
агнешки дроб (и бъбрек) | 500 g g | ||
печурки
печурка (печурки) | 150 g g | ||
краве масло краве масло | 200 g g | ||
джоджен джоджен | 1 връзка връзка | ||
чесън чесън | 1 връзка връзка | ||
чери домати чери домат | 5 -6 | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер червен пипер |
Печено агнешко с дроб сарма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме агнешкото със сол и червен пипер и го намазваме обилно с половината масло. Нарязваме моркова и една глава лук и ги слагаме в тава заедно с бирата и зеленчуковия бульон. Печем месото под фолио два часа и половина в предварително загрята на 180°С фурна, като в последните 15 min от печенето махаме фолиото, за да хване коричка.
Междувременно за около час сваряваме дроба и бъбрека във вода. Затопляме малко масло в тиган и постепенно прибавяме другата, ситно нарязана глава лук, гъбите на полумесеци, нарязаните на кубчета дроб и бъбрек и най-накрая - наситнения пресен лук. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и щом се задушат, прибавяме ориза, като наливаме бульон от сварения дроб в съотношение 1:3. Прехвърляме дроб сармата в тава, слагаме останалото масло и нарязания джоджен и печем на 200°С до готовност на ориза.
Поднасяме агнешкото с дроб сармата, със стрък пресен чесън и чери домат за украса. Допълваме с каберне совиньон.