
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПечено агнешко с дроб сарма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме морковите и лука на едро и ги поставяме в тавата като канапе за месото. Овкусяваме агнешкото със сол, червен и черен пипер. Добавяме в тавата бирата, малко олио и зеленчуковия бульон. За финал добавяме половината краве масло, което може да се втрие в месото и преди подправките. Печем месото под фолио два часа и половина в предварително загрята на 180°С фурна, като в последните 15 min от печенето махаме фолиото, за да хване коричка.
Следващата стъпка е подготовката на дроб сармата. Нарязваме лука на ситно. Затопляме малко олио в тиган и обавяме лука. Междувременно за около час сваряваме дроба и бъбрека във вода. След това ги нарязваме. След като лука стане кристален, добавяме ориза, нарязваме гъбите и ги добавяме. След това добавяме агнешките дреболии и наливаме бульон от сварения дроб в съотношение 1:3. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Прехвърляме дроб сармата в тава, слагаме останалото масло и нарязания джоджен и печем на 180°С до готовност на ориза.
Поднасяме агнешкото с дроб сармата, със стрък пресен чесън и чери домат за украса.
Допълваме с каберне совиньон.