Верига от любими рецепти
Печено агнешко с дроб сарма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина2,3 kg kg
моркови морков1
лук лук2 глави глава
бири бира100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
бял ориз бял ориз300 g g
агнешки дроб агнешки дроб
(и бъбрек)
500 g g
лук лук
(пресен)
3 връзка връзка
печурки печурка
(печурки)
150 g g
краве масло краве масло200 g g
джоджен джоджен1 връзка връзка
чесън чесън1 връзка връзка
чери домати чери домат5 - 6
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер

Печено агнешко с дроб сарма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:00 h
(8)

Начин на приготвяне

Овкусяваме агнешкото със сол и червен пипер и го намазваме обилно с половината масло. Нарязваме моркова и една глава лук и ги слагаме в тава заедно с бирата и зеленчуковия бульон. Печем месото под фолио два часа и половина в предварително загрята на 180°С фурна, като в последните 15 min от печенето махаме фолиото, за да хване коричка.

Междувременно за около час сваряваме дроба и бъбрека във вода. Затопляме малко масло в тиган и постепенно прибавяме другата, ситно нарязана глава лук, гъбите на полумесеци, нарязаните на кубчета дроб и бъбрек и най-накрая - наситнения пресен лук. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и щом се задушат, прибавяме ориза, като наливаме бульон от сварения дроб в съотношение 1:3. Прехвърляме дроб сармата в тава, слагаме останалото масло и нарязания джоджен и печем на 200°С до готовност на ориза.

Поднасяме агнешкото с дроб сармата, със стрък пресен чесън и чери домат за украса. Допълваме с каберне совиньон.