
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина | 2,3 kg kg | ||
моркови морков | 2 бр. бр. | ||
лук лук | 2 глави глава | ||
бира бира | 100 ml ml | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | ||
бял ориз бял ориз | 300 g g | ||
агнешки дроб
агнешки дроб (и бъбрек) | 500 g g | ||
пресен лук пресен лук | 3 връзка връзка | ||
печурки
печурка (печурки) | 150 g g | ||
краве масло краве масло | 200 g g | ||
джоджен джоджен | 1 връзка връзка | ||
чесън чесън | 1 връзка връзка | ||
чери домати чери домат | 5 - 6 бр. бр. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер червен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПечено агнешко с дроб сарма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме морковите и лука на едро и ги поставяме в тавата като канапе за месото. Овкусяваме агнешкото със сол, червен и черен пипер. Добавяме в тавата бирата, малко олио и зеленчуковия бульон. За финал добавяме половината краве масло, което може да се втрие в месото и преди подправките. Печем месото под фолио два часа и половина в предварително загрята на 180°С фурна, като в последните 15 min от печенето махаме фолиото, за да хване коричка.
Следващата стъпка е подготовката на дроб сармата. Нарязваме лука на ситно. Затопляме малко олио в тиган и обавяме лука. Междувременно за около час сваряваме дроба и бъбрека във вода. След това ги нарязваме. След като лука стане кристален, добавяме ориза, нарязваме гъбите и ги добавяме. След това добавяме агнешките дреболии и наливаме бульон от сварения дроб в съотношение 1:3. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Прехвърляме дроб сармата в тава, слагаме останалото масло и нарязания джоджен и печем на 180°С до готовност на ориза.
Поднасяме агнешкото с дроб сармата, със стрък пресен чесън и чери домат за украса.
Допълваме с каберне совиньон.