
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка предна четвъртина агнешка предна четвъртина | 2,2 kg kg | |
моркови морков | 1 | |
лук лук | 1 глави глава | |
бира бира | 100 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1,5 l l | |
краве масло краве масло | 150 g g | |
олио олио | 30 ml ml | |
домати домат | 1 | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
сметана за готвене
сметана за готвене (течна) | 100 ml ml | |
розмарин розмарин | 2 стръка стрък | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
червен пипер червен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПечено агнешко със сотиран спанак
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме агнешкото със сол, черен и червен пипер и го намазваме равномерно от всички страни с 50 г масло. Слагаме го в подходяща тава и до него нареждаме моркова, предварително обелен и нарязан на едро, и лука, почистен и разрязан на четвъртинки. Наливаме бирата и зеленчуковия бульон, толкова, че течността да покрие 2/3 от месото в тавата. Печем месото под фолио два часа и половина в предварително загрята на 180°С фурна.
Междувременно загряваме олиото с половината от останалото масло и задушаваме нарязания на дребно пресен лук. Щом омекне, добавяме гъбите, нарязани на ситно, и накълцания чесън. Когато се задушат, добавяме спанака, предварително изчистен, измит и добре отцеден. Подправяме с останалото масло, сол и черен пипер и доливаме сметаната. Накрая добавяме и обеления и нарязан на кубчета домат. След като течността се редуцира, отстраняваме от котлона.
Поднасяме печеното агнешко месо с гарнитура от сотиран спанак и украсяваме с пресен розмарин.