Верига от любими рецепти
Печено агнешко със сотиран спанак

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

агнешка предна четвъртина агнешка предна четвъртина2,2 kg kg
моркови морков1
лук лук1 глави глава
бири бира100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1,5 l l
краве масло краве масло150 g g
олио олио30 ml ml
домати домат1
чесън чесън2 скилидки скилидка
сметана за готвене сметана за готвене
(течна)
100 ml ml
розмарин розмарин2 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер

Печено агнешко със сотиран спанак

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(6)

Начин на приготвяне

Овкусяваме агнешкото със сол, черен и червен пипер и го намазваме равномерно от всички страни с 50 г масло. Слагаме го в подходяща тава и до него нареждаме моркова, предварително обелен и нарязан на едро, и лука, почистен и разрязан на четвъртинки. Наливаме бирата и зеленчуковия бульон, толкова, че течността да покрие 2/3 от месото в тавата. Печем месото под фолио два часа и половина в предварително загрята на 180°С фурна.

Междувременно загряваме олиото с половината от останалото масло и задушаваме нарязания на дребно пресен лук. Щом омекне, добавяме гъбите, нарязани на ситно, и накълцания чесън. Когато се задушат, добавяме спанака, предварително изчистен, измит и добре отцеден. Подправяме с останалото масло, сол и черен пипер и доливаме сметаната. Накрая добавяме и обеления и нарязан на кубчета домат. След като течността се редуцира, отстраняваме от котлона.

Поднасяме печеното агнешко месо с гарнитура от сотиран спанак и украсяваме с пресен розмарин.