Верига от любими рецепти
Печено филе от сьомга и ризото с червено цвекло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от дива сьомга филе от дива сьомга700 g g
хляб хляб80 g g
краве масло краве масло50 g g
горчица горчица1 с.л. с.л.
мед мед1 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон600 ml ml
лук лук3 глави глава
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.
ориз за ризото ориз за ризото150 g g
бяло вино бяло вино100 ml ml
дафинов лист дафинов лист1 бр. бр.
пармезан пармезан100 g g
червено цвекло червено цвекло
(сварено)
300 g g
див лук див лук1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Печено филе от сьомга и ризото с червено цвекло

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(15)

Начин на приготвяне

Разделяме филето от сьомга на 4 порции. Накълцваме хляба на ситно в кухненски робот. Разбиваме маслото с миксер. Добавяме горчица, мед, сол и черен пипер и прибавяме към натрошения хляб.
Оформяме кора, която разпределяме върху сьомгата и печем във фурната на 180° С за 25 min.
Междувременно слагаме зеленчуковия бульон да заври в тенджера. Обелваме лука, нарязваме го на кубчета и го задушаваме с маслиново масло в друга тенджера. Добавяме ориза и го задушаваме. Деглазираме ориза с виното и добавяме дафиновия лист. Оставяме ризотото да заври, като разбъркваме и когато течността изври, наливаме горещия бульон.
Когато след около 20 min ризотото е готово, настъргваме пармезана, нарязваме на ситно цвеклото и го добавяме към ориза. Подправяме със сол и черен пипер.
Сервираме ризотото в дълбоки чинии. Поръсваме с нарязания на ситно див лук. Изваждаме сьомгата от фурната и поставяме върху ризотото.

Купи в Lidl

Deutsche Markenbutter Краве маслоDeutsche Markenbutter Краве масло
Deutsche Markenbutter Краве масло
29.04 - 04.05
ТОП ЦЕНА
4,99лв.