Верига от любими рецепти
Печено пилешко филе с песто и доматена салата

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пилешко филе пилешко филе700 g g
песто Дженовезе песто Дженовезе5 - 6 ч.л. ч.л.
замразени багети с подрпавки замразени багети с подправки
(по твой избор (ок. 175 g) )
2
чери домати чери домат500 g g
червен лук червен лук1 глави глава
босилек босилек1 връзка връзка
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
балсамов оцет балсамов оцет1 - 2 с.л. с.л.
мед мед1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
микс от семена микс от семена30 g g

Печено пилешко филе с песто и доматена салата

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(8)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши пилешките филета, като им отстраниш жилите, ако е необходимо. Овкуси ги със солта и черния пипер и ги намажи с пестото.

2. Постави ги в намазнена тавичка и ги печи 12 - 15 min в предварително загрята на 200°C фурна. Заедно с филето запечи багетите според указанията върху опаковката.

3. Междувременно почисти и измий чери доматите и ги нарежи на четири. Обели и накълцай лука. Откъсни листенцата на босилека. Разбъркай маслиновото масло, оцета, солта, черния пипер и меда. Смеси със съставките на салатата и микса от семена.

4. Сервирай салатата с филето и нарязаните багети.