Верига от любими рецепти
Печено заешко с ориз и зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цял заек цял заек1,35 kg kg
краве масло краве масло100 g g
бири бира100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон800 ml ml
ориз ориз
(бланширан)
150 g g
олио олио4 - 5 с.л. с.л.
моркови морков1
лук лук1 глави глава
домати домат1
спанак спанак50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер

Печено заешко с ориз и зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(12)

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме добре заека. Режем го на порции и овкусяваме със сол, черен пипер и масло. Слагаме месото в подходяща тава, наливаме бирата и 300 ml бульон. Печем един час и двайсет минути в предварително загрята на 180°С фурна.

Междувременно приготвяме гарнитурата. Нарязваме моркова и домата на кубчета, а лука - на ситно, и ги запържваме в сгорещеното олио. Щом се задушат, добавяме спанака. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Накрая добавяме ориза и доливаме 500 ml бульон. Готвим, като разбъркваме начесто, докато оризът омекне.

Как да сервираме:
Поднасяме печеното заешко върху канапе от ориз и зеленчуци. За пълна наслада го допълваме с чаша тъмно розе.