
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПечено заешко с ориз и зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме добре заека. Режем го на порции и овкусяваме със сол, черен пипер и масло. Слагаме месото в подходяща тава, наливаме бирата и 300 ml бульон. Печем един час и двайсет минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Междувременно приготвяме гарнитурата. Нарязваме моркова и домата на кубчета, а лука - на ситно, и ги запържваме в сгорещеното олио. Щом се задушат, добавяме спанака. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Накрая добавяме ориза и доливаме 500 ml бульон. Готвим, като разбъркваме начесто, докато оризът омекне.
Как да сервираме:
Поднасяме печеното заешко върху канапе от ориз и зеленчуци. За пълна наслада го допълваме с чаша тъмно розе.