Верига от любими рецепти
Пене с италиански зеленчуци и лимонова рикота

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пене ригате паста пене ригате300 g g
черен боб черен боб
(без шушулките)
300 g g
лимони лимон0,5
чесън чесън1 скилидки скилидка
сирене Рикота сирене Рикота250 g g
пармезан пармезан80 g g
зелена салата зелена салата80 g g
тиквички тиквичка2
червен лук червен лук1 глави глава
зелени люти чушки зелени люти чушки1
броколи броколи500 g g
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Пене с италиански зеленчуци и лимонова рикота

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Вари 5 - 7 min боба в предварително завряла и подсолена вода. Измий лимона с гореща вода. Настържи малко кора и го изстискай. Настържи пармезана.

2. Обели чесъна, пресовай го, смеси го с рикотата и кората от лимон и разбъркай добре. Овкуси със солта, черния пипер и малко сок от лимон. Остави на хладно.

3. Излей водата от боба, залей го със студена, остави го да се отцеди и отстрани обелките с леко стискане на зърната.

4. Измий салатата, остави я да се отцеди и я накъсай. Нарежи тиквичките на дебели шайби. Обели лука и го нарежи на фини кръгчета. Отстрани семките на лютата чушка и я нарежи на ситно.

5. Накъсай броколите на розички и ги бланширай ок. 3 min в по-голямо количество вряща подсолена вода. Извади ги и ги остави да се отцедят.

6. Свари пастата във вряща вода според указанията върху опаковката.

7. В това време изпържи тиквичките в сгорещено маслиново масло за 5 min от двете страни. Подправи със сол и черен пипер. Добави лютата чушка и лука и пържи още 1 min. Добави и броколите и черния боб и загаси с 1 - 2 черпака от водата, в която се е варила пастата. Готви под капак.

8. Излей водата от пастата и я смеси със салатата с готовите зеленчуци. Подправи със солта, черния пипер и малко сок от лимон. Отгоре разпредели лимоновата рикота и настъргания пармезан.