Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
жълтъци жълтък | 200 ml ml | |
захар захар | 135 g g | |
прясно мляко
прясно мляко (пълномаслено) | 650 ml ml | |
сладкарска сметана сладкарска сметана | 250 ml ml | |
ванилия ванилия | 1 пакетчета пакетче | |
сол сол | 1 g g | |
шоколади шоколад | 300 | |
горски плодове
горски плодове (за декорация) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПерфектният шоколадов мус
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Изсипваме млякото в тенджерата и го оставяме да заври заедно с ванилията.
Отделяме белтъците от жълтъците и разбиваме жълтъците заедно със захарта до получаването на кремообразна смес. За да я темперираме, добавяме млякото, като не спираме да бъркаме. След това изсипваме и сметаната и продължаваме с разбъркването.
Загряваме сместа на слаб огън до получаването на гъста текстура за мус.
Охлаждаме муса в ледена водна баня, добавяме разтопения шоколад и отново разбъркваме.
Връщаме купата обратно в ледената водна баня.
Сервираме в чашки или бурканчета и декорираме с горски плодове по избор.
*Във времето за приготвяне не се включва време за подготовка на продуктите, охлаждане и сервиране