
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
тесто за пица тесто за пица | 2 опаковки опаковка | ||
брашно
брашно (за обработка) | |||
круши
круша (твърди) | 500 g g | ||
рукола рукола | 60 g g | ||
сирене Рокфор сирене Рокфор | 175 g g | ||
крем фреш крем фреш | 200 g g | ||
краве масло краве масло | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПица с круши, Рокфор и рукола
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разгъваме тестото за пица. Отделяме блатовете от хартията за печене и ги разточваме върху малко брашно до размера на тава (ок. 40x35 cm). Поставяме ги в две покрити с хартия за печене тави.
2. Почистваме, измиваме и изсушаваме руколата и накълцваме на едро 50 g от нея. Разбъркваме я с крема фреш и овкусяваме със солта и черния пипер. Намазваме крема върху блатовете.
3. Обелваме крушите, разделяме ги на четири, отстраняваме семките и ги нарязваме на резени. Запържваме ги в сгорещено масло за ок. 1 min от всяка страна. Разпределяме ги върху пиците. Натрошаваме сиренето Рокфор и го наръсваме равномерно върху пиците. Печем пиците една след друга в предварително загрята на 220°C фурна 12 - 15 min. Преди сервиране ги наръсваме с останалата рукола.