Верига от любими рецепти
Пица с круши, Рокфор и рукола

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тесто за пица тесто за пица2 опаковки опаковка
брашно брашно
(за обработка)
круши круша
(твърди)
500 g g
рукола рукола60 g g
сирене Рокфор сирене Рокфор175 g g
крем фреш крем фреш200 g g
краве масло краве масло1 - 2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Пица с круши, Рокфор и рукола

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Разгъваме тестото за пица. Отделяме блатовете от хартията за печене и ги разточваме върху малко брашно до размера на тава (ок. 40x35 cm). Поставяме ги в две покрити с хартия за печене тави.

2. Почистваме, измиваме и изсушаваме руколата и накълцваме на едро 50 g от нея. Разбъркваме я с крема фреш и овкусяваме със солта и черния пипер. Намазваме крема върху блатовете.

3. Обелваме крушите, разделяме ги на четири, отстраняваме семките и ги нарязваме на резени. Запържваме ги в сгорещено масло за ок. 1 min от всяка страна. Разпределяме ги върху пиците. Натрошаваме сиренето Рокфор и го наръсваме равномерно върху пиците. Печем пиците една след друга в предварително загрята на 220°C фурна 12 - 15 min. Преди сервиране ги наръсваме с останалата рукола.