Верига от любими рецепти
Пикантна яхния с пилешко месо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешкo бутче пилешкo бутче
(долни)
600 g g
лук лук2
червени чушки червена чушка3
люти чушки люта чушка1
дафинови листа дафинов лист1
чесън чесън5 - 6 скилидки скилидка
доматено пюре доматено пюре1 с.л. с.л.
белени домати белен домат
(от консерва)
400 g g
краве масло краве масло100 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
брашно брашно2 с.л. с.л.
олио олио50 ml ml
червено вино червено вино50 ml ml
магданоз магданоз1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Пикантна яхния с пилешко месо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(4)

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в дълбока тенджера и запечатваме овкусените със сол и черен пипер пилешки бутчета от всички страни до златисто. Изваждаме ги в отделен съд и в същата тенджера задушаваме нарязания на кубчета лук, чушките, нарязани на жулиени, и лютата чушка и чесъна, нарязани на ситно.

След като зеленчуците омекнат, прибавяме 50 g масло, доматеното пюре, бульона и дафиновия лист. Оставяме ястието малко да покъкри, след което прибавяме нарязаните на кубчета белени домати. Подправяме със сол и черен пипер и връщаме пилешките бутчета в тенджерата. Разтваряме брашното в съвсем малко хладка вода и го изсипваме в ястието заедно с червеното вино, след което разбъркваме добре. Оставяме яхнията да къкри под похлупак около 40 min на среден огън, като междувременно добавяме и останалото масло.

Как да сервираме
однасяме ястието в дълбока чиния, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.